Chevrolet Volt Concept

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.01.2007
General Motors a lansat la Salonul Auto de la Detroit conceptul electric Volt. Acesta asigura o autonomie sporita si un spatiu mai mare pentru pasageri.

Chevrolet a lansat la Salonul Auto de la Detroit noul concept Volt. Acesta este un sedan electric pentru patru persoane care foloseste un motor cu gaz pentru a crea energie aditionala care sa il ajute la propulsare.

Robert Lutz, vicepresedintele GM, a declarat ca Volt isi are originile in mai vechiul model electric EV1, lansat in 1996. "EV1 a fost o realizare mareata pentru acea vreme. Acum, Volt vine ca un nou tip de vehicul electric. Conceptul rezolva problema autonomiei si a spatiului redus pentru pasageri. Poti sa urci un deal sau sa pornesti aerul conditionat fara sa-ti faci griji ca bateria se va descarca".

Volt poate fi incarcat de la o sursa de 110 volti in 6 ore. Atunci cand bateria litiu-ion este incarcata la maximum, conceptul are o autonomie de 65 de kilometri. Cand bateria este aproape descarcata, un motor supraalimentat cu 3 cilindri de un litri genereaza energie pentru a reincarca bateria.

Comentarii (2)

  • atelieru' de gramatica romana
    mai traduceti odata....
    "de un litri" o fi acceptabil cand schimbi uleiul...

    Dar aici la cititorii pe net... traducerea automata nu prea mai poate fi "tunata" gramatical...

    Apopo, ce manele ascultati?!?!
    0 0
  • Mircea Mester
    Litrul
    In momentul in care eroarea se refera la o simpla netentie la tastare - uneori din cauza faptului ca vrem ca stirile de pe AutoMarket sa fie primele care va aduc informatia completa - nu cred ca este cazul sa reactionam astfel.

    In rest, toate bune la atelier?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru