Salonul Auto de la Geneva 2014

Citroen intenţionează să ofere un sistem de leasing "pay-per-use" pentru modelul C4 Cactus

Publicat Luni, 03.03.2014
de Dragoș Băltățeanu
Comenteaza 0
Citroen intenţionează să ofere un sistem de leasing "pay-per-use" pentru modelul C4 Cactus - Poza 1
Citroen vrea să ofere un sistem de leasing flexibil pentru modelul C4 Picasso. Sistemul este inspirat după modelul pey-per use al operatorilor de telefonie mobilă.

Citroen vrea să devină primul constructor auto care să ofere un sistem de leasing în metoda "pay-per-use". Acest sistem va fi folosit pentru prima dată pentru noul model C4 Cactus şi se inspiră din sistemul folosit de succes de către operatorii de telefonie mobilă pentru cartelele preplătite. Citroen vrea să introducă o taxă lunară la care se adaugă o plată suplimentară care va varia în funcţie de numărul de kilometri parcurşi în acea lună.

Şeful Citroen, Frederic Banzet a dezvăluit acest sistem la prezentarea maşinii de luna trecută, dar nu a vrut să detalieze programul. Toate detaliile vor fi făcute publice de Citroen la Salonul Auto de la Geneva care începe mâine, 4 martie 2014. Putem însă specula că sistemul va funcţiona în felul următor: clientul plăteşte o rată fixă lunară de câteva sute de euro plus o taxă pentru un număr de kilometri prestabilit. Dacă clientul va depăşi acel număr de kilometri va plăti mai mult, iar dacă parcurge mai puţin va plăti mai puţin. 

Urmareste Automarket
Citroen plănuieşte şi o variantă "all inclusive" pentru noul sistem de leasing.
Acest tip de program va include finanţarea, asigurare şi întreţinerea automobilului.
Sistemul este însă similar cu cel numit leasing operaţional, care este deja oferit în Europa de către companii independente. Ar fi însă pentru prima dată când acest sistem ar fi oferit chiar de către producător. Citroen spune că în acest mod îşi va ajuta clienţii să nu îşi depăşească bugetele alocate pentru un automobil. 

Citroen C4 Cactus este primul model din gama C-Line a producătorului francez. Modelele din această gamă sunt gândite pentru a contrasta cu cele din gama premium DS, o gamă ce a debutat acum cinci ani de zile şi care s-a dovedit un succes pentru Citroen. Aproape un sfert din vânzările globale ale mărcii se datorează modelelor DS. 

Esential 3.1 litri/100 km este consumul mediu anunţat pentru Citroen C4 Cactus
Succesul modelelor Citroen DS au aruncat însă o umbra asupra celorlalte automobile din gama normală. De aceea, Citroen vrea să le scoată în evidenţă lansând gama C-Line pentru modelele cu un design exterior îndrăzneţ, dar şi foarte încăpătoare la interior.
Modelul C4 Cactus va fi vândut alături de clasicul C4 începând cu luna iunie. Are doar 965 kg şi promite un consum de carburant de doar 3.1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 vor fi de doar 82 grame per kilometru.


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru