E oficial: SUV-urile compacte, masini pentru femei

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 31.07.2008
Ultimul studiu J.D.Power sustine ca femeile sunt mult mai atasate de segmentul crossover-SUV compact decat barbatii.

Esential

61.7% dintre posesorii lui VW Tiguan sunt femei.

Un studiu recent efectuat de celebra companie J.D.Power certifica un fapt cunoscut deja de multa lume, insa neoficializat pana astazi: femeile prefera SUV-urile si crossoverele compacte, acest segment fiind luat cu asalt in ultimele luni se catre soferite.

Astfel, conform analizei J.D.Power, cele mai cumparate modele de catre femei in ultimele trei luni au fost VW Tiguan, Hyundai Tucson si VW Beetle. Mai mult, femeile au ajuns majoritare in ceea ce priveste actele de proprietate pentru Volkswagen Tiguan, 61.7% dintre posesorii modelului german fiind de sex feminin.

"Femeile tinere tind spre crossoverele compacte si modelele sport, insa nu pe cele scumpe. Dar SUV-urile compacte si crossoverele au inlocuit in ultima perioada alte modele in preferintele acestui segment de clienti", sustine Tom Libby, unul dintre responsabilii studiului.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste optionalele preferate de femei, acestea tind sa aleaga mai degraba elemente de siguranta pentru a-si completa lista de elemente aditionale.

Asta in timp ce barbatii pun accent mai ales pe performante si pe tehnologie de ultima ora atunci cand aleg in listele de optiuni.

"In general, femeile nu ataca noile tehnologii, barbatii fiind cei care incearca acest tip de abordare. Ceea ce reiese clar din studiul nostru este faptul ca acestea aleg intotdeauna elemente de siguranta pentru ca se gandesc mult la copii si la familie", sustin cercetatorii.

Acestia spun ca, in general, clientele au o abordare mult mai practica a fenomenului atunci cand isi cumpara o masina, bazandu-se pe faptul ca ele cauta informatii despre o anumita masina doar atunci cand vor sa o cumpere. In schimb, barbatii cunosc fenomenul mai indeaproape, alegerile lor avand un soi de aroganta a celor care cunosc multe despre masina pe care o cumpara.

via | wsbtv

Comentarii (2)

  • Mini-romanu'
    Muierili si tancurili ...
    Pai, asta doar confirma ce vezi prin diferite tari.
    Cat despre tara "ce ne ocupa tot timpul" evident suntem iar diferiti: la noi borfeturili le vor cat mai mari (q7, x5-6, ML etc.), cat mai scumpe, sportive sau decapotabile (sa nu iese tocurili prin tavan :o)
    Scuze, nu sunt misogin, stiu ca exista si femei (si barbati) care au muncit din greu pentru masinile lor si daca au ales ceva mai mare (din pacate = mai periculos), asta e, gusturile nu se discuta.
    Atans la mine: dragelor (si dracilor), nou moda este eco, treceti rapid pe mini, bicicloantze, trotinete etc.
    Sa-i lasam pe sosea doar pe cei ce stiu conduce :o)
    1 1
  • eurotrash
    aproape
    intr-adevar, gusturile nu se discuta... dar se invatza!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru