Fiabilitate made in China

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.11.2006
Trei sferturi din automobilele produse in China sufera defectiuni dupa numai 6 luni de la cumparare.

Fiecare trei din patru masini produse in China s-au confruntat cu cel putin o defectiune in primele 6 luni de utilizare, potrivit unui sondaj realizat de Asociatia Chineza pentru Calitate. Mai mult decat atat, pentru fiecare 100 de exemplare vandute in primele noua luni ale anului s-au inregistrat 338 de defectiuni, fata de 246 inregistrate anul trecut.

Principalele motive pentru cresterea defectiunilor la modelele chinezesti sunt rapiditatea cu care creste industria chineza si competitia care forteaza distribuitorii de componente sa reduca costurile pentru a scadea si preturile. Plangerile clientilor sunt in crestere cu 21% in acest an, majoritatea legate de defectiuni la sistemul de franare, la cel de aer conditionat si la cel de rulare.

Fan Tianshun, reprezentant important al industriei chineze este de parere ca "o perioada mica de investigatii si teste va duce inevitabil la mai multe defectiuni".Potrivit lui Tianshun clientii isi doresc mai mult o masina bine echipata, cu multe optionale, decat una care este mai simpla si este construita dupa un standard riguros.

Preturile automobilelor au scazut in China cu mai mult de 1200 de dolari in ultimele 12 luni si se asteapta in continuare o scadere continua. Totusi se asteapta ca si piata chineza sa ajunga la un nivel echilibrat asa cum a facut-o mai intai Japonia si apoi Korea.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru