Ford S-Max este Masina Anului 2007!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.11.2006
Monovolumul celor de la Ford si-a adjudecat ravnitul premiu european, invingandu-l in extremis la puncte pe Opel Corsa. Pe locul al treilea s-a clasat Citroen Picasso.

Competitia s-a terminat. Dupa ce acum cateva saptamani anuntam cei opt mari finalisti ai celui mai important clasament auto intocmit anual, juriul Car of The Year 2007 a decis: Ford S-Max este Masina Anului! Monovolumul cu accente sportive al celor de la Ford a castigat marele premiu invingandu-l la puncte intr-o lupta extrem de stransa pe Opel Corsa (235 contra 233 puncte).

Pana la urma, juriul COTY 2007 a votat pentru alegerea Ford de a combina o masina cu un volum intern apreciabil, propriu unui monovolum, cu o tinuta de drum care tionde spre sportivitate si cu elemente de siguranta atent analizate si structurate (S-Max a primit cinci stele la EuroNCAP). Succesul critic al lui S-Max confirma, de altfel, si modul pozitiv cu care modelul Ford a fost primit de public imediat dupa lansare.

Un amanunt interesant: juriul format din 58 de jurnalisti auto proveniti din 22 de tari europene a demonstrat in acest an un interes foarte ridicat pentru modelele spatioase. Nu mai putin de trei dintre primele clasate sunt monovolume: pe langa S-Max pe primul loc, pe locul al treilea se afla Citroen Picasso (222 de puncte) iar pe patru Skoda Roomster (189 de puncte).

Au urmat, la mare distanta, Honda Civic (148 de puncte), Peugeot 207 (144 de puncte), Volvo C30 (141 de puncte) si Fiat Grande Punto (138 de puncte).

Va reamintim ca AutoMarket a testat Ford S-Max acum cateva saptamani. Vezi AICI care a fost impresia pe care ne-a lasat-o modelul Ford.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru