Honda a confirmat versiunea de serie a conceptului EV-STER

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.12.2011
Honda a declarat astăzi că prototipul EV-STER, expus la Salonul de la Tokyo, va da naştere unui model de serie progrmat să se lanseze anul viitor.

Honda a surprins publicul prezent în cadrul Salonului Auto de la Tokyo cu conceptul EV-STER. Roadsterul electric a părut în momentul lansării un concept fără un viitor concret, însă planurile iniţiale se pare că s-au schimbat. Takanobu Ito, preşedintele executiv Honda, a declarat recent că EV-STER are un viitor în gama constructorului nipon. Ito a lăsat să se înţeleagă că vom vedea o versiune de serie chiar de anul viitor, aceasta urmând să fie disponibilă alături de un motor electric şi de unul termic.

Prototipul expus anul acesta la Tokyo promite o autonomie de 160 de kilometri, identică cu viteza maximă, 160 km/h. Dimensiunile îl recomandă ca un automobil compact, care măsoară doar 3570 mm şi este capabil să însumeze o masă destul de redusă, în ciuda prezenţei pachetului de baterii litiu-ion.

Proiectul japonezilor face parte dintr-o serie de măsuri care vizează reducerea drastică a consumului de carburant şi a emisiilor. Honda speră să reducă media sa cu 30% până în 2020 şi să devină astfel constructorul cu cea mai mică valoare din lume.

Pentru a putea atinge acest obiectiv, Honda va lansa în anii următori un Accord hibrid ce poate fi alimentat la priză şi mult aşteptatul NSX, urmaşul legendarului supercar, despre care multe surse susţin că va avea propulsie hibridă.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru