In 2009 vom avea 40 de km noi de autostrada!

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.11.2008
La sfarsitul anului viitor ar putea fi dati in folosinta 40 de km din Autostrada Transilvania, intre Campia Turzii si Cluj.

Esential

520 de milioane de euro va fi bugetul autostrazii Transilvania pe 2009.

Romania ar putea beneficia incepand cu noiembrie 2009 de o noua portiune de autostrada. Este vorba despre 40 de kilometri din tronsonul Campia Turzii-Gilau, care apartine de autostrada Transilvania.

Daca vor fi realizate doua noduri de legatura la Cluj-Napoca, o prima portiune din autostrada Transilvania va putea fi deschisa circulatiei auto. Tronsonul Campia Turzii-Gilau are o lungime totala de 52.5 kilometri, din care 40 de kilometri vor fi asfaltati in iunie 2009.

Pentru punerea in functiune a acestui tronson sunt necesare doua noduri de legatura. "Imediat ce va creste temperatura in primavara, in maxim doua-trei luni vom avea asfaltati 40 km din sectorul 2B Campia Turzii-Gilau, adica in iunie", a declarat directorul de proiect al Autostrazii Transilvania din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Radu Gaspar, conform Mediafax.

Oficialul CNADNR a mai declarat ca a a solicitat fonduri de 520 milioane euro pentru bugetul Autostrazii Transilvania aferent anului 2009.

In caz contrar, tronsonul Campia Turzii-Gilau nu va fi dat in folosinta.

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2.2 miliarde euro acordat companiei americane Bechtel.

Via | Mediafax

Comentarii (32)

  • Aditza
    Aiurea
    Anul viitor se vor decoperta inca 5km de autostrada. Astfel se va intra cu decopertarile in Ungaria. Romanul nu mai e atat de prost sa creada toate gogosile. Pana nu vad nu cred.
    0 0
  • oaaaaa prea mult mai baieti. Erau de ajuns si 5 km.
    Jos Strambiceanu
    0 0
  • Laurentiu
    Alegi
    Tocmai în mijlocul campaniei electorale apare informatia asta... Cine dracu s-o mai creada. Mi-e greata de toti politicienii români.
    0 0
  • Sunt curios cati din aia 520 milioane o sa fie asfalt...
    0 0
  • E bataie de joc.. 520 milioane euro pt 40 km?!?!? na, de aia Romania o duce asa bine... n-ai cu cine ba, n-ai cu cine... :-??
    0 0
  • bah
    o sa fie k aia din poza ...in mijlocul campiei plina de curbe ...(dc?????)
    0 0
  • Pentru Gogu
    nu iti mai face griji in privinta curbelor... nu o sa fie niciodata terminati 40 de km intr-un AN , calculeaza cati km s-au produs anul asta???
    Si e exact cum zicea si Laurentiu mai sus, TINETI CONT CA SUNTEM IN CAMPANIE si nu cred ca mai sunt prea multi romani de prostit.... Poate daca tara noastra se numea Germania, Italia sau chiar Ungaria mai credeam stirea asta... oare meritam asta???
    0 0
  • pt. bah
    Nici nu te gandi ca poate fi ca cea din poza. In primul rand are doua benzi pe sens nu trei ca cea din poza, iar in al doilea rand curbele alea implica mai multi bani decat linia dreapta si nu e cazul aici unde se fura la greu.
    0 0
  • :D
    Si...marmota invelea ciocolata in staniol da eu ai cred pe cuvant si cei de la Behtel sunt in grafic din 2004 pana la sfarsitul lui 2009 40 de km ee si pana in 2012 inca 40 si gata autostrada.
    Vom avea inca o autostrada de...80 de km dar in 2012 se va incepe operatiunea reasfaltarea care va dura inca vreo 10 ani.
    0 0
  • Frectie la picor de lemn
    0 0
  • Mircea
    -35km
    Mai acum 2-3 saptamani erau la -35km care nu erau facuti bine si aluneca pamantul, iar acum 40km terminati? Cum? Cu tot cu cei -35?
    0 0
  • sunshine64sm
    In 2090 vom avea 40 de km noi de autostrada!
    _Dintr-o regretabila eroare de tastare la tastatura, corectam titlul articolului ca fiind cel corect. Avind in vederea situatiunea politico-economica de conjunctura in care se afla tara noastra, din cauza efectelor colaterale a unor procese genealogice mai putin cunoscute la nivel antropofizic, aceste erori se strecoara prin dej'tele tastatorilor de la redatiile de specialitate, astfel ca ajung la marele public virtual cu mici inexactitati. Nu vreau sa acuz redactia a caror stiri le citesc (si citeodata comentez) cu mare placere, informatia fiind preluata ca atare din alte surse, independente.
    _Problema se afla la radacina si nu la suprafata. Nu cei 40 de kilometri ma deranjeaza, ci faptul ca nici pe aia nu-i avem. Pentru ca drumurile de caruta cu pretentie de autostrada pe care le avem, e cam mult spus. Ori eu caruta cu turo-hiper-ultra-supra-alimentare fortata inca nu am mai vazut. Dar se apropie alejerile si traba sa iasa la interval si politichienii cu cite ceva. Macar ca si promisiuni.
    _Si daca as mai face un mic calcul, o masina bengoasa de tot, care baga 320 km/ora, ar parcurge cei 40 km in 7 minute si 30 secunde. Cam putin :D
    0 0
  • NeoGalaxy
    Mda :P
    @Sunshire64sm :) Scuze ca-ti spun dar cu Enzo FXX-ul meu... fac si mai putin de cele 7 minute ale tale :PPPP

    Mwahahahaha am ras cu lacrimi in timp ce citeam aceste maret mesaj electoral :)))
    0 0
  • Autogreen
    Autostrada
    La cat sunt de incapabili guvernatii nostri mi-e teama ca pana-n 2020 nu vor termina autostrada asta. Un parlament de prosti alesi de prostime, o soarta pe care ne-o meritam in fiecare secunda.
    0 0
  • pt tati..!!!
    poi daca noi suntem prosti si mai mergem si i alegem ce sa faci....!!!tat cu autostrada veche ramanem :D...

    apoi la cati euro s-au alocat pt drumurile noastre puteau sa faca autostrada SUSPENDATA >>>>ORADEA>>>>BRASOV>>>>>BUCURESTI>>>>>CONSTANTA>>>>>cu intoarcere pe ceaialalta parte a lumi=)))))).
    0 0
  • Moaaaaaaa...
    "ar putea fi dati in folosinta" - deci oricum nu se stie sigur...Oricum , impresionant!
    0 0
  • nemtalau
    o rugaminte
    nea taricene-razgindene, nu fa atitia km de autostrada, e prea mult.
    la citi km de autostrazi avem facuti in "cincinalul" 90-2008, ce o sa facem cu ei?
    0 0
  • razvan
    razz@flash.ro
    bai frati romani, astia ori ne cred prosti, ori chiar suntem daca'i mai credem !? pai scrie chiar in stire °Bechtel a incheiat un contract pentru 2.2 mld eur cu statul ..° pai inainte de asa un mega contract, se fac 'jde mii de studii de fezabilitate si se estimeaza costuri, majorari de la planul initial, etc. Pentru toate astea se fac niste provizioane, care sunt prevazute in contract .. daca apar majorari, sunt acoperite, daca nu .. bafta constructorului. Ori la un contract deja semnat in niste conditii, sa mai ceri acum inca 25 % aproape ptr nici 10 sau 15 % din proiectul total .. inseamna ca 2 mil din 10 merg la strada si restul la cine trebuie .. mi.e o scarba, de imi vine sa sar de bucurie ca am plecat din frumoasa tara a nimanui! sa vedeti ce bazaconii spun astia pe tvri, cum ca se va ridica agricultura, ca vor fi autostrazi mai ceva ca in Germania.. niste aberatii de te doare mintea!
    0 0
  • Causiu
    Jenant
    Oricum la anul se vor implini 20 de ani de la REVOLUTIE! avem o singura autostrada Bucuresti-Pitesti, dar care este facuta de "Dictator"! in rest citiva km de la Bucuresti spre Brasov si inca citiva de la Bucuresti spre Constanta, deci directii de care au nevoie mai marii nostri politicieni si oameni cu bani! JENANT! Doamne cum or fi facut si italienii si germanii si austriecii autostrazile din anii '30, cu sape, tirnacoape si maiuri! bine ca acum vine criza si o sa dam vina pe ea! inca o data, JENANT!
    0 0
  • Un carcotas
    Lamurire
    De fapt e vorba de 4,0 km... Ati inteles voi grseit :P
    0 0
  • Viitorul suna bine .. sau nu
    Daca ar da si muncitorii din cur si nu sar mai crede parlamentari ... sa lucreze 2 ore din 8 10 poate sar construii ceva km ... dar cand fiecare dintre noi cred si sigur au vazut lucratori care dormeau in post .... parlamentari la faza asta sunt un fel de curiero ce ne paseaza datele "limita" a finalizari proiectului ...
    0 0
  • Numai 40 de km ?!
    Este foarte putin dar e bine si asa decat deloc.Cu alte cuvinte 40 de km e mai mult decat zero km .
    0 0
  • AndreiRN
    40
    Pai 40 de km in lumea civilizata se face in 40 de zile. Doar atata de lucreaza pe an acolo???
    0 0
  • Razvan
    ce veste minunata
    acum am o intrebare astia o sa asfalteze din nou ce au stricat anul asta sau ce ca tot nu inteleg
    si astfel vom avea 40 + 40 = ZERO km de ulita nationala
    0 0
  • Supeeer
    Ma duc sa stau la coada ( pe varfuri ) sa fiu primul care se da pe autostrada. (daca se poate sa tai panglica ).Asa ca sa nu se supere politicienii ca nu ma duc la vot.Astept autostrada intunericului.
    0 0
  • ?????
    si-n iulie 2009 se va inchide pentru reparatii. la modul in care se lucreaza in tara........
    0 0
  • tot aia
    in 2009 vom avea x m de autostrada dintre care x m nu vor fi accesibili pt existan probleme:)
    0 0
  • raduku
    E ceva.
    Domnilor fiti mai optimisti si ganditi mai pozitiv !!!
    0 0
  • ha ha ha
    din 52,5 km,ei vor sa asfalteze 40km...si astia un tronson deviat din alta autostrada "care este" in constructzie...va zic sigur:1 km de autostrada,costa aproximativ 1miliard de lei vechi=>cam 40 miliarde=>cam 100 000 euro.buun.2004=>2,2 miliarde euro=>catzi km? trebuiau construitzi? 2009=>520 milioane euro=> 2,720 miliarde euro pentru o amarita de autostrada ,unde drak s-au dus banii astia?Cit despre muncitori,n-au nici o vina,fac ce li se spune si oricum la ce salarii au(minim pe economie,ca asa le recomanda guvernul romaniei patronilor sa-si plateasca angajatzii),li se rupe lor de autostrada masii de care n-are nimeni nevoie....si drumurile prin orase sunt varza..........
    0 0
  • ha ha h a
    ha ha ha
    Cl mai ieftin se rezolva cu un automat si cateva incarcatoare sau cu un agheu..........si ceausescu tot asa a disparut...................
    0 0
  • Io am o intrebare. Din 2004 pana acum cati km au fost realizati ?!?
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Tot intrebare:cati km.;pe hartie sau in realitate?Astia cu drumurile lor au impresia ca doar ei stiu sa citeasca proiecte,sa umfle devize pentru lucrari ascunse care de fapt nu se realizeaza si sa prosteasca lumea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru