Maşina lui Al Capone se vinde pentru 500.000 de dolari

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.08.2010
Cadillac-ul de 90 de cai putere care i-a aparţinut celebrului gangster Al Capone este scoasă la licitaţie pentru suma de 500.000 de dolari. Modelul dispunea de caroserie blindată şi de staţie radio.

Esential

90 de cai putere oferea Cadillac-ul lui Al Capone.
1370 de kilograme cântărea maşina lui Al Capone.

O nouă maşină de epocă, cu o istorie stufoasă în spate, va fi scoasă la licitaţie de casa RM Auctions. De această dată nu este vorba despre un model de curse, ci despre maşina care i-a aparţinut gangsterului Al Capone, un Cadillac produs în anul 1928.

Bănuită a fi folosită şi de fostul preşedinte american Franklin Roosevelt, după capturarea lui Al Capone, maşina a fost evaluată la aproximativ 500.000 de dolari. Valoarea exemplarului scos la licitaţie este cu atât mai mare cu cât Cadillac-ul se pare că este prima maşină blindată produsă vreodată, gangsterul simţindu-se atunci permanent ameninţat.

Maşina păstrează culoarea verde la nivelul caroseriei, aceeaşi în care erau vopsite maşinile de poliţie ale vremii. În plus, ca o dovadă a preocupărilor necurate ale lui Al Capone, maşina venea echipată cu lumini roşii de avertizare, în spatele grilei radiatorului, o sirenă şi o staţie radio, special creată pentru a putea recepţiona frecvenţele poliţiei.

Sub capotă se afla un motor pe benzină de 90 de cai putere, capabil să pună în mişcare modelul cu o masă totală de 1370 de kilograme.

Procesul de restaurare al modelului a înlăturat blindajul caroseriei, singura dovadă de securitate fiind geamurile groase de 2.5 centimetri.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ...si daca-i o abureala....cum pot dovedi?
    7 2
  • sofer roman
    S-ar putea ca masina sa fi fost condusa de un roman: http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1169742-sibianul-ieronim-budac-fost-soferul-lui-capone.htm
    Frumoasa masina!
    4 1
  • foarte tare masina mai ales lui Al capone cea mai mare mafie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru