Nissan Navara, jumatate de stea la EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 27.02.2008
Nissan Navara nu a reusit sa obtina decat jumatate de stea pentru protectia adultilor, in cadrul testelor EuroNCAP.

Esential

3 stele a obtinut Navara pentru protectia copiilor
2 stele a primit pick-up-ul japonez pentru protectia pietonilor.

Constructorul japonez Nissan este recunoscut pentru siguranta modelelor sale, noul crossover Qashqai reusind sa obtina recordul de puncte la testele EuroNCAP. Se pare insa ca esecuri se intampla si la case mai mari, japonezii inregistrand un rezultat dezastruos in cadrul ultimelor teste EuroNCAP.

Nissan Navara, pick-up-ul care se vinde si pe piata europeana, nu a reusit sa obtina decat o stea pentru protectia ocupantilor adulti. Rezultatul a fost apoi recalculat si, din cauza ranilor pe care le-ar fi suferit soferul in zona capului si pasagerul in zona gatului, EuroNCAP a decis sa acorde modelului doar jumatate de stea. Versiunea testata a fost Navara 2.5 diesel.

Rezultatul dezastruos a fost cauzat de o defectiune a sistemului de control a airbagurilor care a declansat prea tarziu pentru a putea proteja pasagerii in momentul coliziunii. Potrivit oficialilor EuroNCAP, defectiunea airbagurilor a dus la un risc inacceptabil de ranire a pasagerilor, de aceea a primit un punctaj pe masura.

La celelalte capitole, Navara a reusit sa obtina trei stele pentru protectia copiilor si doua pentru protectia pietonilor.

Se pare ca Nissan a investigat problema si a comunicat oficial ca defectiunea apare doar la pick-up-urile produse in perioada mai-decembrie 2007. Mai mult decat atat, Nissan insista ca problema aparuta in timpul testelor a fost rezolvata prin inlocuirea unitatii de control a sistemului de declansare a airbagurilor si cere o reevaluare pentru a-si spala pacatele.

Ramane de vazut cum se va descurca Navara atunci cand airbagurile se vor deschide la timp. Pana atunci insa, japonezii impart rusinea rezultatelor dezastruoase cu producatorii chinezi de automobile.

via | EuroNCAP

Taguri: Navara, Nissan

Comentarii (37)

  • ovidiu
    ce naiba??
    mi-se pare mie sau masinile devin din ce in ce mai nesigure
    0 0
  • pt ovidiu
    ti se pare
    0 0
  • o bila neagra pentru nissan
    0 0
  • Art Popescu
    Blat
    Blat! Blat! Blat! Adica se pune egal intre modelele chinezesi si Nissan? E un mare interes la mijloc ...
    0 0
  • ~!~COSMO~!~
    Aoleooo mi-e cam frica
    ... ca am unu :)) ...
    0 0
  • daniromail
    Inacceptabil
    Este inacceptabil ca o masina de marimea si renumele blazonului care il poarta sa obtina un asemenea rezultat... Acum ca sa fiu carcotas as intreba: Dar Tico, cat a obtinut Tico? Si totusi sa revin... o masina de anvergura lui Navara nu ar trebui sa obtina mai putin de patru stele la general... asta e punctul meu de vedere. Chiar cat a obtinut la general in cadrul testului cu pricina? Si masinile fabricate in perioada mai-decembrie 2007 vor fi rechemate in service? Cate astfel de masini sunt la noi in Romania, mai ales ca daca nu gresesc Nissan are o campanie publicitara exact la acest model? Astept raspunsuri! La revedere, si jos palaria!
    0 0
  • johny BOY
    de ce sa le cheme? Au sustinut altceva despre acest model? Nu a fost testat pana acum, deci sunt sigur ca nici nu au facut mare tam-tam pe siguranta... Si ce daca este mare masina? Daca nu este studiata partea de deformare...
    0 0
  • primus
    nu e singurul slab cotat
    Citat: "Euro NCAP is happy to announce that it is now testing ‘pick-up’ vehicles."Abia de curand s-au hotarat sa testeze si astfel de vehicule. In articolul de pe site-ul lor se mentioneaza si Isuzu D-MAX/Rodeo (1.5* adulti, 2* copii); Mitsubishi L200 obtine un rezultat bun pentru ocupanti, dar nu si pentru pietoni (1*).Concluzia lor este ca siguranta acestui fel de vehicule nu e musai o prioritate pentru unii constructori.
    0 0
  • Nu va grabiti
    Nu va grabiti sa dati cu piatra in masina asta. Cabina arata bine dupa impact, daca punctajul asta a fost din cauza nedeclansarii airbag-urilor, mai bine asteptam sa vdm ce se intampla dupa retestare. Oricum in impactul dintre navara si un autoturism de 5 stele pick-ul e cel mai sanatos... sasiul e mult mai inalt. Nu luati chiar ad-literam rezultatele astea... N-am Navara, conduc un Renault din clasa compacta, deci nu am la inima Nissan, dar mi se pare aiurea sa compari masina asta cu porcariile chinezesti. Uitati-va cum arata cabina unei conserve chinezesti dupa impact si cum arata Navara...Si Logan e mai busit decat pick-ul asta si are doar 3 stele.
    0 0
  • Cristian Caprita
    masin tipic americanilor
    mari si proaste!
    0 0
  • nissa
    nissan nu face compromisuri si greseli din astea. se vor revansa ei cumva... ;) japonezii rullez ..
    0 0
  • omu cu navara care ii e frica
    ii fac oferta pe el
    zice matale un pretz corec...tzind cont de rezultatele euronCAP. facem bate palma si aia e. matale scapa cu viata io are o masin ce iubeste dat nu permite momentan. asteapta un semn de la matale.
    0 0
  • ma lasi!!!
    am un navara din 2006 shi am avut 3 accidente cu el. ultimu frontal cu un camion shi uite sunt sano and salvo nu am patit mai nic eu aveam cam 130 la h shi ala vreo 80 shi pe deasupra a mai fost shi frontal . baaaa astea sunt minciuni ca se vand mai bn ca a le europenilor . EU IN CONTINUARE RAMN FAN NISSAN SHI O SPUN PE BUNA DREPTATE E CEA MAI TARE CAMIONETA !!!!!! I LOVE MY BIG DADDY!!!!
    0 0
  • Navara
    Probabil la re-testarea de care vorbeau ca va avea loc luna asta, Navara va obtine un scor mult mai bun. Citeam un articol extern in care se estima ca va primi 3 sau 4 stele. Eu vreau sa-mi cumpar un Nissan Qashqai, care din cate stiu a primit cel mai mare scor ever la testele Ncap...Ptr Hook: Cred ca masina ta, daca e din 2006, nu are problema respectiva la airbaguri. In articol spune de lotul mai-decembrie 2007. Oricum, daca ai scapat din 'confruntarea' cu un camion, probabil nu e chiar o conserva de masina :)
    0 0
  • pentru Hook
    am vrea as vedem si noi niste poze cu masina ta lovita, la impact frontal rezulta 210 km/h !!!! la viteza asta iti ajungea motorul in portpagaj prin cabina...think d-le hook, sau poate nu a fost chiar frontal de tu esti alive...
    0 0
  • cristi
    HOOK
    Asta e chiar prea de tot,ma intreb si eu ca tot omu care sunt partile corpului pe care le mai poti misca in afara de degete si un pic mintea,pls.raspunde-mi,in legetura cu masina,sunt sigur ca japonezii vor remedia defectiunile pentru ca au cam inceput sa-i intreaca pe nemti in corectitudine si performante,mai nou.
    0 0
  • Vam-pirelu
    haha
    Hai mah k astea-s numa asa ...o vrut sa le strice umpik imaginea ... k in realitate nu cred k se intampla cum zic ei ... 4x4 is mashini sanatoase, tzapene ... si nu pot fi comparate cu ale chinezilor ... Is japoneze mah ... au tehnologii care mai de care ... Nissan rulles ...
    0 0
  • ursus2
    @GT
    Nu i se pare! Chiar asa e!Cati ani ai si ce masini ai avut?
    0 0
  • eu stiu ceva mai multe...
    stiu ca vor rechema in service pentru re-soft-are toate masinile vandute din 2005 pana in prezent, desi cele de dinainte de iunie 2007 nu au absolut nimicmai stiu ca este o masina geniala si ca nici n-as clipi daca as avea posibilitatea sa o cumparsi mai stiu ca in maxim o luna vom avea rezultatele retestarii si mai vorbim atunci
    0 0
  • reproiectare
    astea nu pot fi rezolvate decat printr-o reproiectare totala a masinii, dar mi se pare absolut ciudat ca o astfel de masina sa nu fi fost in prealabil testata cel putin pe computer si apoi normal sa apara si ceva diferente dar mici la testul real.
    0 0
  • fan nissan
    Si o generatie de Patrol din urma a fost chemat in service ca motoarele de 3000 diesel se blocau din cauza ungerii,sau ca ambreajele de navara pica la 20000 sau mai repede si la service le platesti din banii tai chiar daca e in garantie si multe alte probleme de cand s-au aliat cu trompetele de renault...dar la fel de bine ca un om de afaceri brasovean a rupt in fata mea un stalp gros de beton cu un patrol ,la o viteza mareee si nu a patit mai nimic (a accidentat mortal si 2 persoane)crd ca sunt niste masini destul de bune iar sansa de viata in urma unui impact creste intr-un suv indiferent ce zic unii sau altii si cate stele ia la teste.UNDE AI VREA SA FI LA UN IMPACT INTR-O NAVARA DE 0,5 STELE SAU INTR-UN LOGAN DE 3 STELE ?
    0 0
  • al vostru
    Felicitari
    La toti pentru ca sunteti inteligenti.Ati inteles ca Nissan este o forta si lucrurile nu vor ramane asa.Sa asteptam o luna.
    0 0
  • incredibil...
    CUMPARATI-VA NISSAN FRATILOR :)). rushine... mergi cu tancu, si esti de 10 ori mai expus decat intr-un logan, sau chiar decat intr-un smart fortwo ( care are 4 stele ). INCREDIBIL...
    0 0
  • pt ovidiu (first post)
    masinile nu devin mai nesigure, doar ca siguranta la volan nu s-a prea mai inbunatatit in ultimii ani decat mici schimbari, iar performantele au crescut foarte mult, la fel si confortul. cu cat soferul sta mai confortabil in masina cu atat se simte mai in siguranta si impinge masina si mai mult spre limitele fatale, dar legile fizicii cand te izbesti de un parapet la 250 km/h nu tin cont nici de priceperea soferului, nici de confortul acestuia.asa ca sa nu credeti ca daca mult laudatul BMW pt confortul care il ofera o sa schimbe legile fizicii in cazul unui accident.
    0 0
  • de mine
    masina e supertare . Japonezii inca fac masini fiabile si sigure .Ca s-a deschis airbagul cu 2 zecimi de secunda mai tarziu ,ei si ? pai sa se intalneasca Navara cu loganul sau bmw-ul pe strada . Cine ziceti ca bate ? pai ? Sa vezi la 5 stele cum e cand te rastorni si nu sare airbagul . Sa ne zica astia de la E-NCAP cate stele a luat la impact lateral ,cica e singura masina pick-up care are airbag lateral . Asta nu zic ?
    0 0
  • naspa
    credeam ca japonezi fac masin bune vad ca mam anselat :(
    0 0
  • cristio13
    dada
    Tico nu are nevoie de nici o stea ca trece pe sub Nissan.
    0 0
  • mamaliga
    poate resofteaza si abs-ul
    pentru fanii nissan vreau sa ii vad cam ce fata fac cand coboara o panta cu zapada si noroi si super masina japoneza da alarma de abs ca i-a intrat mizerie la senzori si nu mai cupleaza 4x4. sau sa vada cum incepe sa topaie hodoroaga daca dau peste niste foarte mici denivelari in curba.in alta ordine de idei intrebati de baietii aia de la alcatel care au murit in asa ceva pe la cluj.fugiti cu toata viteza de nissan. Toyota face masini de teren restul fac figuratie.
    0 0
  • Hai ca nu e chiar asa....
    A fost o eroare la masina respectiva....s-a rezolvat...nu stiu de ce au testat fix o masina din data respectiva? De ce nu se testeaza o masina din 2008? Plus ca Navara se face in Spania sub conducerea Renault....Renault e lider la stele...ceva nu e curat la mijloc...
    0 0
  • benjamin
    laso moarta
    mai vlade..ce este renaultul??lider la stele de siguranta??ma lasi...poate is lideri la stele cazatoare..asa te cred:)))mi chiar mare uimirea de navara..e o masinuta very nice:(
    0 0
  • benjamin .. mai citeste frate
    Nu e renault-ul zmeul zmeilor dar un lucru trebuie sa recunoastem...Are cele mai multe modele cu 5 stele la E-NCAP(8 sau 9 daca tin eu bine minte). Or fi urate, scumpe la service (desi eu nu cred asta), cum vreti voi, dar au invatat ceva din parteneriatul cu Volvo. Cat despre Nissan, sunt mai mult ca sigur ca e o manevra la mijloc.. cineva a avut interese si gata. Nu ma omor dupa marca asta dar nici sa fie comparata cu mizeriile alea chinezesti.. Mah dar de marcile nemtesti de e nu se aud kestii d-astea??? Credeti ca ei nu au probleme de genul asta??? Cred ca stiu mai bine decat altii sa le musamalizeze...AAA si apropos. vad ca totusi lumea are o parere buna despre nissan chiar si cu rezultatele astea... poate a fost doar o strategie :). V-ati gandit la varianta asta?
    0 0
  • SA NU EXAGERAM!
    In primul rand va rog sa prezentati limitele bunului simt cand postati comentarii! M-am saturat sa intru si sa vad de fiecare data cum se injura si cum se vorbeste pe langa subiect! Au mai fost si articole Automarket care nu erau decat traduceri si preluari, au mai fost si anumite articole "siropoase", dar, din partea noastra, a cititorilor, bine ar fi sa ne comportam civilizat, nu ca delicventi intelectuali.In al doilea rand, am avut diverse modele de Navarra (1999, 2003, 2007) si pot sa va spun ca e o masina "tzapana", versatila, manevrabila in ciuda dimensiunilor sale si am fost foarte multumit de ele..Fiecare model prezenta imbunatatiri considerabile fata de modelul precedent. Ce sa mai spun, iarna - vara erau masini bune de alergat, cu 4 oameni inantru si incarcaturi de circa 500 de kilograme am alergat toata tara, consumul acceptabil pentru o masina de talia sa (intre 12 si 17l motorina/100km ca medie, depinde de gradul de inarcare si conditiile de rulare), asa ca mi-e grau sa cred ca 0,5 stele reflecta exact potentialul masinii... am avut si eu destule intamplari cu ele, mi-au aparut in fata copii sau idioti care depasesc pe contrasens fara sa se asigure si pot sa spun ca din jumatate de cursa de volan trage pe dreapta instantaneu, nu ai emotii cu ea.. singurele sperieturi le-am tras cand am mers primele dati cu modelul din 1999 si, dupa o bucata intinsa de drum a trebuit sa franez si sa schimb vitezele. M-am speriat un pic pentru ca pedalelede frana si ambreaj sunt prinse in sus si sunt mai in spate, pe cand acceleratia este prinsa in partea de jos (podea)si este un pic mai in fata. Cu putina acomodare se rezolva.Poate datorita faptului ca e cam scumpicica o injura lumea.. dar e mai comoda decat Q7 si Chayenne, va spun pentru ca le-am testat pe toate.
    0 0
  • CLEMENTINA
    Sa nu exageram!!!!
    eSTE CEL MAI VANDUT PICK-UP DIN eUROPA.....!!!!eSTE NORMAL SA PATZEASCA DEZILUZII DE GENUL INTARZIERE DE 0,002 SEC :)mai ales cand vrei sa discreditezi un brand....de renume....Articolul nu precizeaza modelul de masina pe care a fost realizat testul.....si este normal...ca greseli se intampla si la case mai mari..nu am auzit ca acest eveniment sa fi avut consecintze in trafik...pERSONAL CA VIITOR posesor de Navara inclin sa cre ca este vorba de o discreditare..ca un model de referintza sa primeasca laude de genul ``cel mai nesigur pick-up``....E de laudat ca cei de la Nissan au facut publika stirea si nu au mushamalizat totul...Eu tot iubesc Nissan-ul:)
    0 0
  • laurentiu
    nu le cumparati
    eu am o semenea masina si am luat-o in freza.am dat 33000 euro pe un rahat.am probleme cu senzorii cu cuplarea 4x4 nu mai merge de 3 luni si am doar 46000 km.serviceu este un rahat te scot afara ca si cind nu ai fi luat masina de la ei.AVETI MARE GRIJA
    0 0
  • Idem Clementina
    Sincer nu cred ca e cazul sa ne pripim in concluzii, Nissan are in spate un nume in ceea ce priveste siguranta si acela este Qashqai. Am inteles ca nu este vorba decat de un simplu update de software ce se va face modelelor din mai-dec 2007. Aceeasi platforma a fost testata si odata cu Pathfinder si se pare ca s-a descurcat destul de bine obtinand 4 stele
    0 0
  • tico
    alo ala cu tico ...tico a intrat in panou si l-au scos cu un cleste ...sorry.. pietonii s-au evapoarat ..din tico testat a rezultat o piulita de 8 adica m 8 de la un scaun..restul e cancan
    0 0
  • ghetico
    tiida
    ce se stie despre tiida ca siguranta?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru