Peugeot va lansa 308 GTI, o versiune sport de 200 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.03.2010
Peugeot sa pregateste sa lanseze in toamna versiunea sportiva a modelului 308, asteptata sa reinvie titulatura GTI. Modelul va adopta un propulsor de 200 de cai putere.

Esential

200 de cai putere ar urma sa dezvolte unitatea instalata pe viitorul Peugeot GTI.

Peugeot incearca sa ofere modelelor sale stralucirea de altadata odata cu reinvierea indicativului GTI, care trada veleitati sportive in anii 80 pe nume reprezentative ca 205 si 309. Constructorul francez intentioneaza sa lanseze pe piata un 308 GTI, largind astfel gama compactului cu o versiune sportiva pe care fanii si-o doreau de mult timp.

Programat sa debuteze oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris, din aceasta toamna, noul etalon compact al francezilor va adopta motorul PSA de 1.6 litri si 200 de cai putere, regasit si pe mult mai exclusivistul RCZ. Noul 308 GTI va fi disponibil doar in varianta cu cinci usi, din ratiuni economice, aceasta fiind cea mai bine vanduta pana in prezent, pe Batranul Continent.

Specialistii se asteapta ca aspectul exterior sa adopte o serie de modificari estetice, care sa vor regasi mai apoi si pe faceliftul programat la jumatatea ciclului de viata.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • Oare!
    Nu mai inteleg nmic.Acum citeva luni site-urile de specialitate vuiau ca Peugeot a decis sa ingroape definitiv apelativul GTI din gama sa de modele si acum aflu ca tocmai se pregateste sa lanseze unul.Oricum ,daca e asa ma bucur tare,cunoscatorii stiu ce au insemnat Peugeot-urile GTI in anii 80( 205,309) si 90( 306 GTI6).Unele din cele mai tari hot-hatch-uri ale vremii...
    4 0
  • 308 Sport nu GTI
    GTI este o marca inregistrata VW. Modelul nu poate sa se cheme 308 GTI, poate 308 Sport sau in alt fel...
    0 4
  • @Fox
    Nu cunostiistorie auto prietene,GTI nu e marca inregistrata VW.GTI inseamna Gran Turismo Injection si aceasta abreviere fost folosita de mai multi constructori.Modelele GTI Peugeot au fost unele din cele mai celebre...
    5 0
  • oarecum...
    PGT,are dreptate, cei de la peugeot foloseau abrevierea GTI cu cativa anisori inainte sa o foloseasca si cei de la VW, dar tinand cont ca ultimele modele sport ale celor peugeot au fost RC-urile ma gandesc ca totusi ar putea fi un 308RC si nu GTI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru