Premiera mondiala: Iata noul Fisker Karma de serie!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.12.2008
Fisker a dezvaluit prima fotografie oficiala a sedanului hibrid Karma. Acesta va debuta oficial la Detroit in 2009.

Esential

87.900 de euro este pretul de baza pentru noul Fisker Karma.
5.8 secunde ii sunt necesare sedanului Karma pentru a atinge 100 de km/h.

Tesla are mari motive de ingrijorare. Dupa ce a pierdut procesul intentat celor de la Fisker isi vede amenintata pozitia pe piata de acelasi contracandidat pe care l-a actionat in judecata. Tesla Roadster, prima sportiva electrica de serie, isi va imparti publicul, incepand de anul viitor, cu Fisker Karma, sedanul hibrid al americanilor, care se pregateste sa debuteze triumfal in cadrul SalonuluI Auto de la Detroit, din luna ianuarie a anului viitor.

Fisker a publicat astazi in premiera mondiala, prima imagine oficiala si primele detalii ale versiunii de productie Karma, sedanul hibrid anticipat inca de anul trecut de conceptul cu acelasi nume.

Asa cum anticipam, Karma va fi propulsat de un tren de rulare Q-Drive care ofera o autonomie de 80 de kilometri in modul complet electric. Motorul conventional existent poate interveni la nevoie pentru a incarca bateriile litiu-ion, in aceste situatii consumul putand urca pana la o valoare de 2.4 litri la 100 de kilometri.

Desi se vrea un ecologist pana in maduva oaselor, Fisker Karma nu face compromisuri nici in materie de performante.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 5.8 secunde in timp ce viteza maxima pe care Karma o poate atinge este de 200 km/h.

Spre surpriza multora, Henrik Fisker, presedintele companiei cu acelasi nume, a anuntat ca productia pana la jumatatea lui 2010 a fost deja vanduta, lista de asteptare fiind una destul de lunga. Pentru cei care se intrebau cat va costa primul sedan hibrid de lux, Fisker a stabilit deja un pret de baza de 87.900 de dolari.

via | Zercustoms  

Comentarii (7)

  • GRESEALA
    " a 0 to 60 mph acceleration time of 5.8 seconds."
    citat din sursa....60 mph nu inseamna 100 km/h, dar nah e usor sa copiezi. 100 km/h = 62 mph. deci timpul pana la 100 va fi mai mare, poate chiar 6 secunde in functie de masina.

    ESENTIAL
    AMATORI sunt "redactorii" automarket.
    0 0
  • nyivus
    Ptr. adi
    Bravo, frate, ai gasit greseala greselilor... Te simti mai bine acum ?
    0 0
  • pt adi
    Probabil are Logan...
    0 0
  • ZgabeartA
    brao adi
    Mult trebuie sa te mai plictisesti acasa daca stai sa citesti aceeasi stire pe n site-uri. Get a life dude !
    0 0
  • razvan
    wowowowo ....
    daca asa va arata masina de serie ... cu toata criza mondiala si pacea in lume, se va vinde ca painea calda. e mult prea tareeee !!!
    0 0
  • Cristi
    Pt Adi
    desi sa ne luam de Adi inseamna sa facem acelasi lucru pe care il face el nu pot sa ma abtin sa zic ca: "stricta a mai fost mama ta cu tine Adi"
    0 0
  • volt
    sta mai bine decat chevrolet volt
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru