Primele imagini ale supercarului Fenix, construit de Noble

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.01.2010
Fenix Automotive, noul contructor de nisa infiintat de Lee Noble, a publicat primele imagini ale supercarului de peste 600 de cai putere, pe care intentioneaza sa il lanseze anul acesta.

Supercarul pe care Lee Noble il promitea dupa plecarea din cadrul companiei cu acelasi nume este aproape gata. Fondatorul constructorului de nisa Noble, a luat totul de la capat si a reusit sa puna bazele unei noi companii, Fenix Automotive, responsabila cu renasterea spiritului sau creator.

Primele prototipuri ale modelului sportiv Fenix sunt asamblate in Africa de Sud, locul unde s-a desfasurat intregul proces de dezvoltare, insa productia va fi mutata in Marea Britanie odata cu lansarea oficiala in a doua jumatate a acestui an.

Noble a declarat ca noul supercar va fi un adevarat succesor al celebrului M12, dar va propune un limbaj de design complet diferit. "Modelul nu seamana cu nimic din ceea ce am desenat pana in prezent. Designul este literalmente un exercitiu care a prins forma, o forma puternica, agresiva si mult mai aerodinamica decat celelalte creatii", a sustinut Noble.

Noul supercar va fi caracterizat de o masa totala de numai 1200 de kilograme si de doua bagaje de putere impresionante.

Noble va pune la dispozitia clientilor sai doua motoare diferite.

Primul dintre ele, si cel mai puternic, este un V8 LS9 de 6.2 litri, imprumutat de la Corvette ZR1, capabil sa dezvolte 638 de cai putere si sa imprime performante demne de invidiat: o acceleratie de la 0 la 160 de km/h in mai putin de 7 secunde si o viteaza maxima de peste 320 km. Versiunea entry-level se va folosi de serviciile unui alt motor GM, un V8 LS3, ce promite sa ofere 480 de cai putere.

Creatorul supercarului a declarat ca "in acest moment prototipul se afla in stadiu de constructie, faza de testare urmand sa inceapa in maxim o luna. Testele in climat cald vor incepe chiar in Africa de Sud, in zona in care va fi produs supercarul. Este insa probabil ca perioada de testare sa se extinda si pe drumurile Regatului Unit", a incheiat Noble.

Pentru inceput, Noble viseaza la cel mult 60-70 de masini pe an, insa capacitatea de productie ar putea urca pana la 500 de unitati, odata cu lansarea pe pietele din Statele Unite si Japonia.

via | autocar

Comentarii (2)

  • wow
    ce tare ... 638 cai si o acceleratie de 7 secunde
    2 1
  • Opinie
    @k
    Da, pana la 160 km/h e oacceleratie tare.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru