Renault Dezir ar putea fi produs în serie limitată

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 29.10.2010
Inginerii Renault analizează pozibilitatea dezvoltării unei versiuni de şosea a conceptului Dezir. Acesta ar deveni astfel cel mai scump model de serie din istoria companiei franceze.

Esential

100.000 de euro este preţul avansat pentru un exemplar al viitoarei serii limitate Renault Dezir.

Renault Dezir, conceptul prezentat în premieră mondială acum o lună în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, ar putea fi produs în serie limitată. Oficialii Renault au fost foarte mulţumiţi de primirea pe care presa şi publicul i-au făcut-o lui Dezir, astfel că inginerii mărcii franceze analizează acum posibilitatea ca acesta să apară pe stradă într-o formă cât mai apropiată de cea prezentată la salonul german.

Misiunea inginerilor Renault este facilitată de faptul că platforma de producţie a unui astfel de model există deja în portofoliul mărcii (pe Megane Trophy). Astfel, singurele probleme tehnice sunt reprezentate de trenul de propulsie, care în versiunea de salon era reprezentat de un motor electric de 150 de cai putere împrumutat de pe Fluence Z.E, versiunea electrică a modelului compact cu acelaşi nume.

Nu se ştie încă numărul de exemplare în care va fi produs modelul francez, însă presa internaţională avansează chiar ipoteza producţiei uneiversiuni cabrio sau chiar a uneia de competiţie care ar urma să fie folosită în competiţiile de circuit ale FIA. 

Vă reamintim faptul că Renault Dezir are o caroserie fabricată complet din fibră de carbon şi duspune de uşi de tip fluture.

Masa proprie a conceptului este de 900 de kilograme cu bateriile incluse. Conform datelor oferite de Renault, autonomia bateriilor este de 160 de kilometri, iar la capitolul performanţe vorbim de 5 secunde pentru 0-100 km/h şi de o viteză maximă de 180 km/h.

via | Autointernationaal

Comentarii (4)

  • mda,cine da 100000 euro pe un reno,mai ales electric?
    7 28
  • Nu unul care lucreaza la vw, in niciun caz

    Ontopic: Bravo Renault ! Sper sa-l vedem pe strazile din Romania
    25 4
  • pana acum cel mai aratos renault,deci iata ca se poate iar renault demonstreaza inca odata ca stie sa faca masini.
    10 0
  • E frumoasa pe felia ei, asta nu inseamna ca Renault nu mai are alte masini interesante ca design... daca te gandesti la ultimele aparitii cum ar fi Zoe Preview, Wind, Latitude sau Megane Coupe, vei intelege ce spun
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru