Renault R-Link - tableta tactilă pe care o vom vedea pe Clio şi Zoe

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Renault a prezentat R-Link, o tabletă tactilă de 18 cm pregătită să preia funcţia de interacţionare cu şoferul şi să debuteze odată cu noile modele Clio şi Zoe.

Esential

18 centimetri măsoară noua tabletă R-Link.

Renault este zilele acestea partenerul salonului LeWeb 2011, cea mai importantă expoziţie europeană a antreprenorilor din piaţa digitală. Cu ocazia evenimentului, constructorul francez a expus o tabletă tactilă şi conectată, menită a fi regăsită pe viitoarele modele ale mărcii.

Botezată R-Link, tableta este de fapt un ecran tactil de 18 centimetri, cu comenzi pe volan şi recunoaştere vocală, ce va putea permite şoferului să controleze toate funcţiile sistemului multimedia. R-Link va înlocui vechiul sistem de entertainment al constructorului din Hexagon, fiind capabil să redea şi să controleze toate funcţiile maşinii.

Meniul permite accesul la universul multimedia al maşinii, referindu-ne aici la sistemul audio cu mediile de stocare, dar şi la sistemul de navigaţie Tom-Tom. Nu va lipsi nici conexiunea către un magazin R-Link Store. În momentul lansării sale pe noile modele Renault, sistemul R-Link va beneficia de peste 50 de aplicaţii, adaptate telefoanelor de ultimă generaţie şi utilizării în maşină.

Aplicaţiile vor putea fi descărcate direct în maşină, numărul lor urmând să crească pe măsură ce tableta va evolua.

Primele modele pe care va debuta tableta R-Link vor fi noile Clio şi Zoe. Sistemul va fi adaptat la politica de preţuri Renault, ceea ce înseamnă că francezii garantează încă de pe acum un preţ greu de digerat de către concurenţă.

via | renault

Comentarii (7)

  • un fan
    infotainment
    Super idee! Eu vreau sa-mi iau un Samsung Galaxy S2. Sunt sigur ca va interactiona cu ce am pe mobil.
    7 0
  • Misto ideea... mai interesant ar fi fost sa faca un sistem in care sa poti sa pui orice tableta cu .... sa zicem Android sau iOS , si printr-o aplicatie facuta de renault sa controlezi tot .... dar probabil ca asta e doar prima evolutie a sistemului , cine stie ce urmeaza :)
    5 0
  • ca tot veni vorba de cei 4$ cat mai costa zilele astea un taciscrin de 7"
    2 2
  • @unckle
    sistemul multimedia e mai mult de 4 euro! de fapt e foarte scump baiatule
    2 0
  • @touchscreen
    taci si scrie!
    0 0
  • Marian
    Asta ce sistem de operare are? E cumva BADA de la Samsung? Sau masinile Samsung nu au treaba cu cei care fac acest SO pentru touchscreen-uri?
    0 0
  • Really?
    De cand tot zic caar trebuie sa se faca un sistem prin care sa poti pune in bord un smartphone/tableta pe care sa poti controla computerul de bord si toate functiile masinii...

    Bravo Renault asta ii primul pas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru