Renault Twingo a ajuns în România. Preţ de pornire: 8500 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.11.2010
Renault a lansat noul Twingo şi în România. Modelul vine cu o singură motorizare pe benzină, de 1.2 litri şi 75 de cai putere, dar şi cu o ediţie specială dedicată femeilor, Twingo Miss Sixty.

Esential

9900 de euro este pretul de pornire al versiunii Twingo Miss Sixty în România.
75 de cai putere oferă singura motorizare a modelului Twingo disponibilă în România.

Renault a anunţat astăzi, oficial, lansarea modelului Twingo şi în România. Prezentat în urmă cu doi ani, mezinul gamei Renault a reuşit deja să bifeze 500.000 de exemplare livrate la nivel mondial şi promite o evoluţie bună pe piaţa autohtonă.

Din păcate, pentru moment, românii vor putea comanda noul Twingo doar cu o singură motorizare şi un nivel de echipare unic. Este vorba despre propulsorul de 1.2 litri 16 valve de 75 de cai putere şi echiparea Trend, care include o listă decentă de dotări de bază: aer condiţionat, radio CD, geamuri anterioare acţionate electric, oglinzi electrice, închidere centralizată.

Pe lista de opţionale se regăsesc soluţii de conectivitate cum ar USB şi Bluetooth, dar şi mai multe elemente de personalizare a designului exterior şi interior. Fără acestea însă, preţul de pornire al modelului mini este de 8500 de euro cu TVA inclus.

Motorul pe benzină livrează puterea totală la 5500 de rotaţii, în timp ce cuplul motor, de numai 107 Nm, se resimte începând cu 4250 de rpm.

Resursele sunt suficiente pentru a propulsa mignonul până la o viteză maximă de 169 km/h, cu un sprint 0-100 km/h stabilit la 12 secunde. Consumul în mediul urban anunţat în fişa tehnică este de 6.7 litri, iar cel extraurban de 4.2 litri. Emisiile sunt şi ele destul de reduse: numai 119 g/km.

Pentru a marca cum se cuvine debutul pe piaţa autohtonă, Renault România aduce şi versiunea specială Twingo Miss Sixty, care ţinteşte în special publicul feminin şi care are la bază aceeaşi motorizare pe benzină de 1.2 litri şi 75 de cai putere.

Ediţia, gândită împreună cu producătorul de articole vestimentare Miss Sixty, adoptă două culori ale caroseriei, Rose Boeheme şi Noir Nacre, viniluri aplicate pe hayon, capotă şi stâlpul central, tapiţerie neagră din alcantara cu cusături roz, asemeni caroseriei, volan îmbrăcat în piele, logo-uri specifice şi covoraşe de protecţie personalizate.

Lista de opţionale include sistem ESP, cruise control, aer condiţionat automat, vopsea metalizată şi geamuri spate cu tentă.

Preţul fixat de producătorul francez pentru piaţa din România este de 9900 de euro cu TVA.

Comentarii (12)

  • yupiiii
    A venit Twingo in Romania !!! o mca vedeta Renault pe care multi au admirat-o, dar putini au reusit s-o vada in realitate... oricum se vede ca Renault joaca prudent: o singura versiune si o singura motorizare
    15 2
  • Da corect in concluzie un kkt power by renault.
    7 15
  • @I.O.N
    ti-e ca n-o sa se mai vanda tripletii C1, 107 si Aygo? da corect, vor pierde
    pentru femei va fi o alternativa mult mai buna Twingo
    10 6
  • jucaus...pacat de butoanele instalatiei de aer conditionat,zici ca e aragazul bunicii....
    4 9
  • chiar ca ***, unul in 3 usi, cu 2 scaune in loc de bancheta spate si motor uzat moral, mai rau ca presul de la intrare
    5 10
  • made in banana republic
    E normal sa ne dea doar o motorizare,ei nu au nicio legatura cu Romania,nu fac bani aici si de aceea ne-au dat o oferta la fel ca in Mali,Rep. Centrafricana sau Ciad. Asta suntem pt. Renault;nimeni!
    3 7
  • uaaaaaaau
    De ce n-or face scaunele asa si la Logan ,pt. ca asta sunt,scaune de Logan?
    3 7
  • Twingo
    Succes!
    O masina buna care va duce la marirea cotei de piata detinute de Renault in Romania. Cand ne gandim ca vw nici n-are deocamdata o masina pe segmentul asta imi pun intrebarea: cum vor sa fie ei nr.1 mondial?
    7 1
  • Alex Radoi
    Sa aduca o data RS-ul ca de peste un an il astept. Acum ca o sa apara in curand si noul Swift Sport... o sa avem e unde alege.
    5 0
  • X-uleasca
    chiar uau!
    Pentru comment-urile inteligente de mai sus: singurul motor din oferta Toyota Aygo/ Peugeot 107/ Citroen C1: 1,0 68 CP este muuuult mai bun si mai putin uzat moral decat 1,2 75 CP, nu-i asa? Mai verificati inainte de a comenta... Iar Twingo Miss Sixty este superbissima... O bijuterie!
    1 2
  • Mircea
    @X-uleasca
    E absurd sa spui ca un motor de capacitate mai mica in 3 cilindri e mai bun decat un motor echilibrat, cu fiabilitate dovedita cum e 1.2 16v Renault. La fel de absurd e sa concepem motorizarile astea ca fiind pe acelasi segment. Stiu, iti place sa crezi ca te pricepi la masini, dar iti faci iluziii. Stai la cratita..
    2 0
  • @Mircea
    :)))) era un comentariu ironic.... legat de motorul de 1,0l
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru