Rusia: Nissan scoate o berlină de clasă medie pe platforma Logan

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 07.12.2011
Platforma Logan dovedeşte o flexibilitate excelentă. De la Sandero şi trecând prin Logan şi Duster, aceasta va sta la baza construcţiei unui sedan ceva mai mare care va fi vândut în Rusia sub sigla Nissan.

Platforma Logan, una dintre cele mai flexibile din grupul Renault, se pregăteşte să primească un model sedan de dimensiuni superioare lui Dacia Logan. Deocamdată, însă, noul modelul va fi produs doar în Rusia şi doar sub sigla Nissan.

"Vom scoate pe piaţă o berlină de 4.6 metri lungime care va fi construită pe platforma B0 (n.r. platforma Logan)", spune directorul Nissan Rusia, Francois Goupil. Noul model se va încadra astfel ca dimensiuni la baza segmentului mediu, maşina având dimensiuni relativ apropiate de cele ale lui Mondeo, Passat sau Insignia.

Conform declaraţiilor lui Goupil, Nissan îşi doreşte să producă 70.000 de exemplare pe an. Modelul va ieşi pe piaţă la finalul anului viitor, va fi construit într-una dintre uzinele deţinute de Avtovaz, iar liniile vor fi inspirate din cele ale lui Nissan Sylphy, un model care este construit şi vândut în acest moment exclusiv în China (foto).

via | Caradisiac

Comentarii (3)

  • Renault-Nissan are potential la o piata de ++10% la nivel mondial. Asta cred ca se urmareste, iar obiectivul se poate atinge oferind de la modele lowcost si ultra-lowcost (masina de 2500 euro) la modele high-end (Infiniti) si "breakthrough technologies" cum sunt masinile electrice si cele pe hidrogen. Strategia e buna. Sper doar ca economia Japoniei sa-si revina pentru ca viitoarele proiecte sa fie produse acolo. Acum yen-ul e mult prea puternic.
    11 1
  • Cristi
    Berline pentru altii
    Nu au vrut sa faca Dacia o berlina, in conditiile in care in Romania majoritatea sunt berline, bine ca au facut monovolum pt vestici si berline pentru rusi...
    3 1
  • @Cristi
    Logan E o BERLINA! Stai ca e de ajuns! Trebuia sa fie carnagiu in Romania!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru