Seful designului Mazda trece la Renault

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 10.04.2009
Dupa anuntul retragerii din activitate a lui Patrick le Quement, actualul designer-sef Renault, postul acestuia va fi preluat de Laurens van den Acker, care a coordonat pana acum creatia la Mazda.

Patrick le Quement, designerul-sef al celor de la Renault, se va retrage din activitatea profesionala la sfarsitul acestui an, urmand ca locul sau sa fie luat de Laurens van der Acker, cel care a coordonat pana acum activitatea de creatie de la Mazda.

Patrick le Quement este o personalitate foarte cunoscuta in lumea auto, fiind cel care a stat la originea ultimelor generatii de modele Renault. Vorbim de Twingo, Scenic, Espace 3 si 4 si mai ales de Megane 2 si Megane 3. Francezul activeaza de 20 de ani in cadrul Renault, reusind sa isi impuna stilul pe piata, desi pe langa cei care ii lauda stilul au existat destui fani ai marcii franceze care au sustinut ca liniile lui le Quement nu reprezinta corect istoria constructorului din Hexagon.

Inlocuitorul lui le Quement este seful biroului de design de la Mazda din 2006, van der Acker activand anterior in cadrul biroului Ford din Statele Unite (1998-2005). Experienta totala a olandezului in domeniul designului industrial nu depaseste 20 de ani, insa in portofoliul sau se regasesc conceptele Mazda din linia Nagare (Sassou, Senku, Kabura si Kazamai).

Foarte interesant este faptul ca Laurens van der Acker vorbeste fluent olandeza, engleza, italiana si germana, franceza nefiind printre limbile cunoscute. In aceste conditii, olandezul va lua parte la cursuri intensive pana in luna octombrie, atunci cand acesta va intra efectiv pe postul de designer-sef Renault.

Liniile coordonate de van der Acker vor putea fi admirate in gama Renault abia din 2013, modelele constructorului francez fiind deja gandite si concepute pana inclusiv in 2012.

via | leblogauto

Taguri: Mazda, Renault, design

Comentarii (1)

  • first_yoyo
    ...
    desi francezul a avut destule reusite trebuie sa recunoastem ca a mai dat-o si in bara

    cel de vine, va veni cu idei noi, o minte tanara si cred ca va face treaba destul de bine

    oare va avea de a face si cu designul dacia? ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru