Shanghai: Claxonatul interzis!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 31.05.2007
Soferii care vor indrazni sa sparga linistea in centrul orasului chinez vor primi o amenda de 10 euro.

Autoritatile romane ar putea gasi solutia pentru zgomotele infernale facute de soferii grabiti la intersectii. Iar solutia ar fi preluarea exemplului primariei din Shanghai, care incepand de maine va interzice claxonatul in centrul orasului.

Masura autoritatilor din orasul chinez a fost luata dupa ce s-a stabilit faptul ca sunetele provocate de claxoane sunt utilizate in mare proportie in contexte inutile. iar efectele claxoanelor sunt cu atat mai mari cu cat vorbim de cel mai populat oras chinez. Si pentru ca in linistea care se va asterne peste oras se vor gasi cu siguranta persoane care sa sparga monotonia, acestea vor primi o amenda de 200 de yuani (aproximativ 10 euro).

Foarte interesant este faptul ca nici macar politia sau vehiculele de urgenta nu vor putea utiliza semnalele sonore decat in cazuri de maxima urgenta.

Comentarii (2)

  • si ce e cu asta?
    Nu stiu cat de mult conteaza stirea asta. La noi se pedepseste de mult chestia asta, numa ca inca nimeni nu o primit inca amneda pt. asa ceva (scrie si in legislatie) si la intrare in oras (si cele din romania) exista acest semn (daca intre timp nu au fost furate). Nu stiu exact cum e in legislatia noastra dar ceva de genu: claxonu se foloseste doar pt. evitarea unui accident.
    0 0
  • prudentul
    rolul claxonului
    claxonul se foloseste sambata de taranii care merg in haita la/de la Starea Civila si biserica. Indivizii considera ca daca ei chefuiesc trebuie si eu sa iau la cunostinta acest fapt. Dar...hai sa nu fiu rau. E un obicei impamantenit in balcanica Romanie unde decenta in manifestare e prea rara. Sa-i lasam sa se bucure acum de nunta, oricum jumatate din ei vor divorta mai tarziu (statistic dovedit).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru