Soarele şi găinaţul, cele mai mari pericole pentru vopseaua maşinii tale

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 05.05.2011
Potrivit celor de la Autoglym, dejecţiile păsărilor sunt şi mai periculoase pentru vopseaua unui automobil dacă vehiculul este parcat la soare.

Britanicii de la Autoglym au făcut un studiu pentru a afla cât de dăunătoare sunt dejecţiile păsărilor pentru vopseaua automobilelor. Având o compoziţie acidă, era evident că acestea afectează vopseaua, dar nu era clar pericolul la care era expusă vopseaua unui automobil. Aparent, pericolul nu apare doar de la respectivele dejecţii, ci şi de la soare. Mai bine zis, de combinaţia celor două elemente. Dacă o maşină este parcată la soare şi are câteva pete de găinaţ pe vopsea, respectivele pete se vor întări pe măsură ce vopseaua se dilată. Cu sosirea serii, vopseaua se va contracta, iar odată cu ea se va contracta şi găinaţul întărit.

Cea mai bună soluţie în cazul în care aveţi pete de găinaţ pe maşină este o cârpă umedă. În cazul în care aceste pete s-au întărit deja, este indicat să nu frecaţi, ci să aplicaţi o lavedă bine umezită peste acestea şi să o lăsaţi câteva minute (maxim zece minute) să înmoaie respectiva pată, după care o puteţi sterge.

Recomandăm degresarea periodică a caroseriei în cazul în care întâmpinaţi asemenea pete în mod frecvent. De asemenea, vă reamintim că trebuie să vă spălaţi bine pe mâini după înlăturarea respectivelor pete, deoarece acestea vă pot îmbolnăvi.

În ciuda faptului că tratamentele de polish şi ceruire protejează vopseaua unui automobil de razele UV şi de alte avarii provocate de soare, respectivele soluţii nu sunt viabile şi pentru protecţia la excremente de pasăre. Concluzia studiului este să înlăturaţi cât de repede posibil găinaţul de pe un automobil pentru a evita avarierea vopselei. Odată cu acest studiu, cei de la Autoglym au prezentat şi soluţia lor dedicată pentru această problemă – un set de şerveţele umede dezvoltate special pentru eliminarea dejecţiilor de pasăre de pe automobile.

Via | Autoglym

Comentarii (7)

  • Vasilica
    Dar prostii care ne conduc si vor sa ne bage un alt impozit aberant nu sunt daunatori?
    13 2
  • !
    Ba da sunt daunatori, partea proasta e ca nu pot fi stersi deloc ca si gainatul, cu doar o carpa bine umezita!
    :)
    11 1
  • Cineva
    @Sebastian Toma tu vezi ce "lupte" se dau pe articolul cu Renault Latitude intre fanii Renault si restul? :)))))))))))))
    0 3
  • @Cineva
    da exista si fani Renault????de cand?????
    7 2
  • Subscriu
    Subscriu si eu la gainat, m-au terorizat porumbeii si gugustiucii.
    Si mai e ceva foarte important. La noi in tara exista o clima cu umiditate destul de ridicata fata de restul Europei. Asta face ca in Franta, sau Italia toate masinile sa straluceasca, iar la noi sa para mizerabile la nicio o zi dupa spalare, pentru ca umiditatea face ca toate particulele din aer sa adere. Iar particulele alea, desi nu se vede in timp iti vor zgaria destul de serios masina.
    5 0
  • DAN_GRC
    Pe mine ma terorizeaza praful din Romania inaintea gainatului, care mai ales vara e problematic, dar praful si mizeria sunt tot anul, daca speli masina acum in 24 de ore e plina de murdarie
    4 0
  • ?
    a trebuit sa polishez capota din cauza pescarusilor, vopsea parea ca arsa
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru