SOCANT! Raliul Dakar 2008 a fost anulat!

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.01.2008
Lumea motorsportului a primit o grea lovitura astazi din partea terorismului: Raliul Dakar 2008 a fost anulat.

Esential

11-19 ianuarie ar fi fost perioada in care statul Mauretania urma sa gazduiasca etapele Raliului Dakar.

Desi saptamana aceasta va anuntam ca Raliul Dakar 2008 nu isi va schimba traseul in ciuda posibilelor amenintari teroriste, revenim astazi cu o decizie socanta luata de organizatorii competitiei.

Primul mare eveniment automobilistic al acestui an a fost anulat din motive de securitate, pentru prima oara in istoria competitiei. Cu doua zile in urma, Franta a avertizat organizatorii competitiei despre posibilul risc terorist care exista in acest moment in Mauritania, siguranta participantilor si a spectatorilor fiind pusa serios sub semnul intrebarii pe teritoriul statului african.

Raliul Dakar, cunoscut ca una din cele mai dure competitii din motorsport, ar fi urmat sa ajunga in Mauritania pe 11 ianuarie. Mai mult decat atat, etapele concursului s-ar fi desfasurat pe pamant mauretan pana pe 19 ianuarie.

Ministerul francez al Afacerilor Externe a facut deja numeroase solicitari de amanare a competitiei din cauza pericolului unui atac terorist. Insistenta serviciilor secrete vine pe fondul unor tensiuni politice recente, iscate de uciderea a patru turisti francezi pe 24 decembrie, anul trecut.

Atentatul se pare ca a fost revendicat de o ramura africana a temutei grupari teroriste Al-Quaeda.

Organizatorii au anuntat ca au primit si ei numeroase mesaje de amenintare la adresa competitiei si ca cea mai buna solutie in acest moment este anularea raliului.

La editia de anul trecut, organizatorii competitiei au anulat doua probe dupa ce serviciile franceze de informatii au avertizat organizatorii ca participantii risca sa fie rapiti ori sa cada in ambuscadele organizate de rebelii algerieni in timp ce traserseaza statul Mali.

Comentarii (35)

  • Radu Cristianciuc
    Ce este SOCANT?
    Aloo, domnu' diaconescu mirica in direct, nu cumva este senzational?
    Ce naiba este socant? Cumva am gresit sitele? este otv sau libertatea?
    Poate este pacat ca nu mai are loc aceasta competitie dar socant era daca mureau cativa dintre piloti impuscati de niste teroristi. SOCANT este ca peste tot totul este senzational si toti cauta sa isi atraga cititori dupa modelul libertatea. Bleah. Pacat. Sper sa nu se mai repete. Daca ash fi fost din cei care cautau "senzationalul" nu citeam stirile voastre.
    0 0
  • nu se poate
    ...astainsealna, ca anul asta, n-avem dakar?
    0 0
  • pacat
    cred ca devina este participarea echipajului romanesc,de frica sa nu cistige, raliul a fost anulat pacat foarte pacat
    0 0
  • dakar
    sa se duca dracu de teroristi nenorociti ca au prostit de tot ...
    0 0
  • Mitsubishi Pajero
    a 13-a VICTORIE
    Pacat. Tocmai acum cand ajungea Mitsubishi al 13-lea castigator al raliului Dakar.

    Lasa ca o va lua in 2009 ;))))
    0 0
  • Furia neagra Mitsubishi Lancer
    Cea mai tare masina din lume Mitsubishi Lancer
    0 0
  • bomba atomica
    Evacuati toti cetatenii din Africa pana in Africa de Sud si apoi dati 2-3 bombe atomice...si cred ca se rezolva :))
    0 0
  • ghimpele
    re bomba atomica
    Si daca da bomba nu o sa se mai tina in veci raliul.
    Nice thinking.....
    0 0
  • Ce este SOCANT, nu se poate,pacat
    In primul rind, scuze pentru "off topic".
    SOCANT este faptul ca mai sunt tolerate (atit in presa cit si in radio sau TV) persoane care "ca shi.... reporteri/comentatori/etc..."(parca aceasta formulare, utilizata chiar si de "VIP-uri / personalitati, etc." s-ar inscrie in aceeasi lipsa de cunoastere a limbii romane ?)
    NU SE POATE oare sa nu mai avem parte de asemenea "perle" ?( dak'ar putea cineva sa-i mai trimita si pe ei la scoala!)
    PACAT, foarte mare pacat este faptul ca in goana dupa senzational si "rating" facem praf Limba Romana !
    S-auzim de bine!
    0 0
  • vai
    acest rationament de a anula competitie de asa anvergura,confera asa zisilor teroristi,< care sunt intru totul de acord ca exista>,o mai mare incredere in ei de a continua sa faca rau oamenilor nevinovati. deci dupa mine trebuie INFRINT TERORISMUL,nu cedat prin a anula sau amina competitia.
    0 0
  • sfera96
    re bomba atomic
    dumb ass , bomba atomica iti va afecta si tie creierul pe viitor , daca nu tia fost afectat deja de cernobal , dar niste bombe cu vid sau neutroni :D , eh ? think smart
    0 0
  • Bond just Bond
    ufff
    Daca si aici si-au bagat astia coada, inseamna ca se duce de rapa tot... sa se duca undeva cu tot neamul lor de idioti
    0 0
  • alinelu
    mda...
    eee...teroristii pacii.... astea park vad ca sunt scoase de francezi..doar asha sa le faca reclama proasta...cine stie ce incidente au loc intr francezi si aia...si gata TERORISTII sunt de vina...daca ar vrea...ar putea sa tine DAKAR-u in orice conditii si sa asigure toate normele de sigurantza...mai ales ca au si legiunea straina...si ar putea as asigure securitatea intregului concurs...in fine...e o mare prostie :-j
    0 0
  • Marius :)
    in fine...
    pana la urma siguranta e pe primul loc...
    0 0
  • offf
    da si ce sa faca teroristi doar sa traga cu kalasurile ca daca ar pune bombe nu ar avea sanse ca la cat de repede se merge nu cred ca ar fi fost probleme cu teroristi
    0 0
  • www.radudumitrescu.com
    pentru cei ANTI SOCANT
    Mda..se vede.Care este problema voastra legata de massmedia?N-au voie oamenii sa isi redacteze stirea cum vor? In fond, tot datorita lor, noi nu traim inca in pestera.
    Ce este socant? Sa va fac o schita, un desen? Sunt in joc o caruta de bani, mai mult decat castigati voi o viata intreaba, este o competitie sportiva, din care unii traiesc... si totul se anuleaza din cauza unor teroristi care incep sa acapareze intreaga lume. Maine poimaine nu o sa se mai organizeze nici CM de fotbal, nici Formula 1, poate nici nu o sa mai iesit din casa...atunci sa va vad ca dati comentarii, jalnice!
    0 0
  • incredibil
    incredibil ca sa anulat un asa raliu mare ca dakar dar anu asta nu stim daca va mai fi.
    0 0
  • emy4bt
    rusine
    o mana de oameni distrug ceva din frumusetea sportului. mai rau pasivitatea majoritatii dauneaza.
    0 0
  • Dakar
    SA ii ia naiba de teroristi nenorocici ca nu fac numa rau in lumea asta ,oare nu o sa se inventeze un om sa-i distruga.
    Dar totusi bine ca lau anulat ca cinestie ce sa-r fi intamplat ,poate atacau teroristi masinile de concurs sau alte tragedii ca nu facea evenimentul cat viata pilotilor.
    0 0
  • YMihai
    as putea spune...
    ...k nu e socant ...ci TERIFIANT !!! Ratingul face totul...viatza bate campii !!!!!!
    0 0
  • Danutzky
    taceti frate drq de carcotasi prosti
    deci kiar e socant... LM... radu cristianciuc... sau care mai sunteti... e foarte aiurea k sa amanat. si socant pt k e pt prima oara in istoria raliului. e kiar imposibil sa se asigure securitatea pe asemenea distanta. oamenii ca voi lasa terorismul in pace :| ratatilor!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • dakar
    aveam 4 oameni la moto si un echipaj la auto.ganditiva ce pierderi ,cat au investit pilotii echipele de uzina in acest eveniment ,contracte reziliate ,munca pilotilor.Am avut ocazia sa vad la lucru masini de dakar ,adevarate bijuterii tehnice pe roti.Trebuia sa fie a 30 a editie.oricum in dakar se moare,chiar fondatorul a platit cu viata .cat despre securitate .e imposibil asa ceva ,zile cu cate 800 de km de proba speciala.
    Imi pare rau ca nu voi mai putea sa vad in fiecare seara rezumatele din dakar ,superb realizate.

    pacat
    0 0
  • Asta a fost cea mai mare greseala
    Pai odata ce au vazut astia ca au avut castig credeti ca la anul o sa fie altfel si mai rau au vazut ca merge si o sa vedem asta si la alte competiti . parerea mea ca au gresit foarte mult pericolul exista decand sa nascut dakar ce e de acuma MAREE MAREEEE GRESEALA.
    0 0
  • master brewer
    dakar
    aveti dreptate Domnul Cristianciuc!
    0 0
  • adymoflita
    Mare pacat pt. anularea raliului.

    Legat de motiv, nu prea cred in el, pana acum la competitiile sportive nu au fost asemenea posibile incidente...... Si teroristi in africa ? Spun astia la tv ca ar fi vorba de al qaeda....
    0 0
  • pfff
    bah cristianciuc...eu cred ca tu esti socat...poate ca tu inca te uiti la desene animate si nu stii ca inseamna Dakar... mare pacat ...
    0 0
  • pentru cei mai multi de aici
    ce-ar fi sa mergeti voi mai intai la scoala, sa invatati sa scrieti si abia apoi sa va dati cu parerea pe aici...
    0 0
  • socant
    Pentru cei care au o problema cu titlul acestei stiri, ca motociclist va spun, CHIAR ESTE SOCANT!
    0 0
  • ba tu ala
    cu primul comment
    ba nu-ti convine cum scriu cei de aici nu-ti convine siteul nu mai intra ba si gata....ia mai scuteste-ma....faci tu pe desteptul iti dai seama ce a zis...si da e socant...ca nu a fost niciodata anulat. e ceva ce nu s-a mai intamplat..
    0 0
  • dakar
    imi pare rau pt. uni dar anul acesta VOLSKWAGEN castiga raliul,cat despre anularea raliului imi pare foarte rau,sa aveti un an fffff bun
    0 0
  • ma doare in cot
    despre raliu ma doare in cot (mai putina poluare) ... ceea ce este mai grav e ca au dat inapoi in fata teroristilor
    0 0
  • Dan Nick
    romanii si dakarul
    In 2005 am stat cu sufletul la gura pentru Romeo Dunca
    In 2006 Zsolt Szilveszter a cazut dupa ce s-a acrosat cu un motociclist pe drumul de legatura a specialei Ouarzazate-Tan Tan.
    In 2007 motocicleta lui Marcel Butuza ne-a intristat din nou, motorul acesteia cedand in etapa a 8-a, In schimb Emenuel Gyenes ne-a facut fericiti inchiind competitia pe locul 46 la general si pe locul 9 la debutanti.
    In 2008 romania urma sa fie reprezentata mai bine ca niciodata, 4 motociclisti romani urmau sa ia startul azi in Dakar Emenuel Gyenes (KTM), Marcel Butuza (KTM), Alexandru Garbacea (KTM), Romeo Duicu (KTM) si un echipaji auto format din Gabriel Nicolae si Tudor Stanciu, dar teroristi au reusit sa ne spulbere visele anu acesta.
    In 2009 Dakar trebuie sa revina si sa reinoade sirul editiilor si sper k in 2009 sa se inscrie cel putin tot atatia romani k in 2008.
    0 0
  • audist
    este socant
    pentru ca desi de mai multi ani se faceau presiuni ca aceasta competitie sa nu se mai desfasoare, din diverse motive (este prea periculos pt participanti, un numar prea mare de persoane au decedat in timpul raliului, amenintari teroriste, etc.) nu s-a anulat niciodata.

    probabil ca anul acesta dovada faptului ca ceva se va intampla a fost prea clara ca sa fie ignorata.

    pacat.
    0 0
  • deschideti ochii
    terorismul nu exista...este doar o sursa pe care "statele" importante vor sa dea vina.
    Chiar credeti k asta e motivu?
    vor doar o interventie...k sa inceapa un nou razboi...
    0 0
  • un altul
    totusi ce este socant
    Socant este ca activitatile teroriste pun stapanire si pe activitatile sportive. Ma dezgusta acest fapt. Peste 2-3 ani nu ne vom simti in siguranta sa respiram numai daca ne convertim la cine stie ce religie? Sau care va fi modalitatea? Sa nu ma intelegeti gresit nu am nimic si respect toate religiile, dar dezic conduita unor grupari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru