Subansamble Auto Pitesti concediaza 800 de angajati

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.12.2008
Aproape un sfert dintre angajatii Subansamble Auto Pitesti vor fi disponibilizati incepand cu aceasta luna.

Esential

800 de angajati ai Subansamble Auto Pitesti isi vor pierde locul de munca incepand cu 1 decembrie.

Ziua Nationala a Romaniei nu e prilej de sarbatoare pentru 800 din cei 3600 de angajati ai societatii Subansamble Auto din Pitesti. Conducerea companiei care produce piese pentru uzina Dacia din Pitesti si pentru alte cateva situri de productie externe a anuntat ca, pe fondul scaderii comenzilor cu 20% din partea Uzinelor Dacia si cu 40-50% din partea celorlalte uzine contractate, este nevoita sa dea afara 800 de oameni.

"Societatea noastra are 50% din productie destinata Uzinei Dacia, iar cealalta jumătate este contractata la export. Criza ne-a lovit din ambele parti, comenzile de la Dacia scazand cu 20%, dar noi avem probleme si cu partenerii nostri externi, unde comenzile au scazut cu 40-50%. Suntem nevoiti sa luam aceasta masura de concediere colectiva si urmeaza sa vedem care este perspectiva si care va fi strategia noastra pentru 2009. Speram insa sa ne oprim aici cu concedierile", a declarat directorul Subansamble Auto Pitesti, Gheorghe Badea, citat de Mediafax.

Productia la uzinele Sabansamble Pitesti a fost intrerupta in paralel cu cea a Uzinelor Dacia, urmand ca reluarea activitatii sa aiba loc in 8 decembrie.

Fiecare dintre cele 800 de persoane care vor fi disponibilizate va primi cate doua salarii compensatorii.

Decizia Subansamble Auto nu este singulara in industria romenasca care are tangenta cu productia de masini si piese. Conform mediafax, Leoni Mioveni a disponibilizat 10% din personal iar Elba Timisoara a trimis 35% din totalul angajatilor (circa 400 de persoane) in somaj tehnic pana in 8 decembrie. Angajatii care dispun de contracte pe perioada limitata nu vor beneficia de reinnoiri ale acestora. Producatorul de pneuri Michelin a luat decizia de a inchide productia la uzinele Silvania si RomSteel Cord din Zalau din 12 decembrie pana in 4 ianuarie, a treia fabrica a francezilor, cea din Floresti (Prahova) nefiind inca afectata de pauze de productie.

Va reamintim ca Dacia a anuntat ca va lua o decizie legata de viitorul angajatilor pe perioada determinata in prima saptamana a lunii decembrie, 600 de oameni fiind in pericol de a-si pierde locul de munca.

via | Mediafax

Taguri: Dacia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru