Supercar a la Jay Leno

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 01.11.2006
Jay Leno a prezentat publicului salonului de tuning SEMA din Las Vegas modelul ecologic Ecojet, creat cu ajutorul GM

Moderatorul american Jay Leno a prezentat astazi la salonul de tuning auto de la Las Vegas (SEMA) masina pe care a proiectat-o impreuna cu cei de la General Motors.

Supermodelul intitulat Ecojet a luat nastere de la o simpla discutie pe care Leno a avut-o cu Ed Welburn, vicepresedintele sectorului de design a GM. Welburn a realizat schitele iar masina a fost construita in atelierul specializat al lui Jay Leno. Imprumutand contururi ale masinilor de Formula 1, Welburn a declarat ca "aerodinamica lui Ecojet a fost inspirata si de influente aeronautice incearcand sa combine puterea cu linia sofisticata a unui Cadillac".

Echipat cu un motor de 650 de cai putere, Ecojet functioneaza cu carburant ecologic, bio-diesel. Motorul Honeywell LT 101 este imbracat intr-o rama modificata, din aluminiu si magneziu, apartinand unui fost Corvette Z06. Caroseria este o constructie avansata din fibra de carbon ce acopera o structura de kevlar, material de zece ori mai rezistent decat otelul.

Comentarii (3)

  • Cat costa???
    Vroiam sa intreb daca aveti informatii referitoare la costul masinii. fie ele oficiale sau nu.

    Va mulumesc
    0 0
  • numai Jay
    Doar jay leno se bucura de masina asta asa ca luati-va gandul de la pret
    0 0
  • YMihai
    de admirat !!!
    ...de admirat insa folosirea combustibililor bio-diesel...
    In productia de serie nu cred ca va intra vreodata. Menirea acestei masini este probabil de a spori popularitatea lu' Jay Leno in sondajele de pe la ei ...chiar si la TV ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru