Suzuki Jimny a primit un motor Euro 5

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.11.2010
Suzuki a actualizat motorul VVT de 1.3 litri al lui Jimny pentru a respecta normele Euro 5. Unitatea dezvoltă tot 85 CP, dar consumă mai puţin cu 0.2 litri la sută.

Motorul VVT de 1.3 litri al lui Suzuki Jimny a fost modernizat pentru a respecta normele Euro 5. Propulsorul cu patru cilindri dezvoltă tot 85 CP şi a primit şi alte modificări care îl ajută să obţină un consum redus de carburant. Motorul de 1.3 litri este oferit pe Jimny în compania unei transmisii manuale cu cinci trepte, dar poate fi acompaniat şi de o cutie de viteze automată pe unele pieţe.

Alături de norma Euro 5, motorul VVT a fost optimizat pentru sporirea cuplului motor la turaţii joase şi reducerea consumului de carburant cu 0.2 litri. Acum, unitatea VVT de 1.3 litri consumă 7.1 litri la sută în regim mixt. Emisiile de CO2 au fost şi ele reduse, dar oficialii Suzuki nu au dezvăluit cifrele oficiale. Versiunea Euro 4 a aceluiaşi motor emitea 171 de grame de CO2 per kilometru. Cei de la Suzuki nu au dezvăluit valoarea noului cuplu motor maxim furnizat de Jimny şi nici turaţia de la care este disponibil acesta.

Modelul Jimny este popular între pasionaţii de off-road cu un buget redus. Graţie ampatamentului său redus şi a ecartamentului mic, modelul poate să atace obstacolele din off-road cu uşurinţă, iar masa de 1.060 kilograme are şi ea un aport în acest lucru.

Pentru sporirea capacităţilor pe teren accidentat, modelul este echipat cu un reductor care permite atacarea segmentelor dificile în teren accidentat. În România, Jimny este oferit doar în versiunea JLG şi are un preţ de 15.650 de euro cu TVA inclus.

Via | Autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru