Top 10 masini de lux preferate de femei

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.04.2007
Revista americana Forbes a intocmit un top al masinilor de lux preferate de femei. Pe primul loc se afla BMW Z4.

Revista americana Forbes a mai intocmit un top auto. De data aceasta este vorba de primele 10 masini de lux conduse de reprezentantele sexului frumos. Numarul femeilor la volan a crescut mult in ultimele decenii si ne-am obisnuit ca ele sa conduca masini de clasa mica, foarte utile in orasele aglomerate. In urma unui sondaj in randul soferitelor, redactorii de la revista Forbes au intocmit o ierarhie a celor mai "conduse" masini de catre femeile secolului XXI.

Pe primul loc se situeaza roadsterul BMW Z4 care a captivat publicul feminin prin formele sale agresive combinate cu linii ondulate si prin performantele motorului. Sportiva este usor de condus, are un consum mic (doar 7.8 l/100km pe autostrada) si da impresia de putere femeilor care l-au ales. Imre Molnar, profesor la Colegiul Creativ din Detroit a explicat: "femeile raspund formelor fluide, organice ale coupe-ului, ele avand un ochi foarte atent la detalii".

Pe locul doi vine Audi A3, hatchback-ul german care imbina perfect utilitatea cu aspectul sportiv. Designul alunecos dar agresiv si interiorul cu finisaje atent alese au atras publicul feminin. De dimensiuni mici, propulsat de un motor V6 (in varianta de top), Audi A3 ofera doza de adrenalina pe care femeile o doresc de la o masina.

Volvo S60 incheie podiumul, sedanul sport de clasa medie oferind siguranta dar si performante remarcabile. Femeile sunt in general preocupate de cat de sigura este masina lor de aceea este explicabila clasarea modelului suedez pe primele locuri.

Pentru doritoarele de senzatii tari, Volvo a pregatit versiunea sportiva S60 R care ofera 300 de cai putere, un pachet complet de siguranta, finisaje de exceptie si un aspect "condimentat" dupa care toti barbatii vor intoarce capul.

Locul patru revine tot constructorului suedez, aici clasandu-se la egalitate modelele V70 si C70. Desi sunt construite pe platforme diferite, CNW Marketing Research a inregistrat un interes asemanator pentru ambele modele. V70 are un look total nou pentru 2008, este sigur si are acente sportive. Varianta cabrio a lui C70 este versatila si pe placul femeilor rebele care iubesc masinile decapotabile si sportive.

La jumatatea clasamentului se situeaza o masina americana Lincoln Zephyr/MKZ. Noul sedan compact al constructorului american a fost redesenat pentru a atrage o clientela tanara. Interiorul este modern cu influente retro are insertii de metal si lemn si ofera exact doza de lux pe care o doreste o femeie de la o masina de asemenea dimensiuni. Modelul a fost mai nou echipat cu un motor mai puternic si cu o optiune AWD.

Echipat cu un pachet de siguranta care include un set de airbaguri SRS, controlul tractiunii si al stabilitatii, Volvo S40 si-a adjudecat locul sase poate si datorita interesului femeilor pentru un automobil cat mai sigur. Sedanul vine sa satisfaca publicul tanar care conduce din placere. Plansa de bord are un look cu totul nou, foarte futurist.

Audi se claseaza pe locul sapte cu sedanul si break-ul de clasa medie A6.

Echipat cu motoare V6 sau V8, cu tractiune fata sau integrala, A6 imbina perfect dinamica sofatului cu liniile fluide si echilibrate ale caroseriei.

Land Rover Range Rover Sport se afla si el in topul preferintelor publicului feminin, pe locul opt. Mai mic si mai sportiv decat traditionalul Range Rover, SUV-ul atrage prin liniile sale curbe si prin tinuta de drum impunatoare pe care nu o regasim la celelalte off-road-uri. Versiunea standard HSE vine echipata cu un motor V8 de 300 de cai putere, iar cea supraalimentata ofera doamnelor interesate de un condus mai agresiv 390 de cai. Interiorul din piele se potriveste perfect cu "pretentiile premium" ale brand-ului britanic.

Cadillac SRX ofera robustete, performanta, condus sportiv si spatiu pentru sase persoane. Interiorul clasic cu finisaje de inalta calitate are mare cautare la publicul feminin, foarte atent la detalii. SRX se plaseaza astfel pe locul 9 in clasamentul general.

Lexus IS incheie topul celor mai luxoase automobile conduse de femei. Linia interiorului foarte stilata si sistemul de siguranta "Pre Safety" sunt trasaturi la care femeile au raspuns foarte bine. Micul sedan IS 250 este propulsat de un motor V6 de 2.5 litri care dezvolta 204 cai putere. Versiunea IS 350 este pusa in miscare de un un V6 de 3.6 litri care ofera 300 de cai. Tractiunea integrala este optionala.

Comentarii (15)

  • !!!
    eu merg pe femeile care au ales range-ul , restul nu imi inspira incredere
    O zi buna !!!
    0 1
  • ha ha
    depinde, pentru casatorie si eu as merge pe Range. Pentru altele, pun pariu ca alea care au ales Caddy sunt niste stricate, deci pot prezenta si ele avantaje pe termen scurt...

    Dupa Range, a doua optiune e Lexus, iar pe urma Volvo (funny, o masina in al carei logo intra simbolul masculin e foarte preferata de femei (4 modele)) in orice ordine.
    0 1
  • hmm
    dar de chevrolette corvette, nimic? Sunt ele scumpe dar merita nu?
    0 0
  • Z4?
    nu am vazut nici o femeie pana acum intr-un Z4 si dak e jeep am vazut mai mult cu Touareg sau X5,Range Rover nu prea
    0 0
  • o intrebare
    De cand bai domnule alea-s automobile de lux? BMW, Audi, Volvo, land Rover? Care e treaba astora cu luxul? Atunci am si eu o intrebare, branduri de genul: Rolls, Aston Martin, Ferrari, Lamborghini?!?!?!?!!??!!?
    0 0
  • hmm...
    in romania am vazut ca prefera cayenne sau q7 =))
    0 0
  • Voi stiti ce inseamna lux?
    Foarte frumos topul, dar nu e nici o masina de lux. Toate de acolo sunt maxim premium (desi la Volvo incep sa am indoieli). Premium nu e lux...
    0 0
  • greseala
    este adrenalina nu "andrenalina" :D
    1 0
  • AndreiRN
    Femeia si luxul
    Se zice adrenalina.
    Pai in general ea alege masina si el o plateste.
    Invatatoarea ficei mele si-a luat un Z4 si in primi 3 ani la dus la reparati de vreo 4 ori.
    Ele aleg mai mult dupa imaginea simbolului social decat practicalitate si functionare. Doua femei la munca au Lexus RX330, LS400, si Corvete.
    0 0
  • andreiRN, spune-ne te rog unde lucrezi si ce trebuie sa scriu in CV
    0 0
  • volvo!
    in state, jumatate din volvouri le cumpara femeile sau barbatii pt femei.ele se simt in siguranta in volvo cand merg la gradinita dupa copii sau la shopping!
    0 0
  • AndreiRN
    Pt Vlad
    Pai in CV scrii ce sti si ce ai invatat si ce iti doresti sa mai inveti.
    Eu lucrez in industria aero-spatiala.
    0 0
  • ioanna
    gresit!!!!!
    este un sondaj complet gresit.nu stiu cate femei prefera VOLVO in loc de orice tip de BMW,MERCEDES sau chiar PORCHE.nu ma vb de ROVER care este inlocuit la prima strigare de X 5,X3,ML,Q7 si mai nou o sa fie cu Q5.asa ca.....
    0 0
  • cressty
    auuuuu
    mai bine sa isi cumpere autobuz mah =))))) cum sa mearga femeia cu masina de 100.000 de parai???
    0 0
  • AndreiRN
    Femeia si volanul
    "cum sa mearga femeia cu masina de 100.000 de parai???"
    Cu NEATENTIE ca nu sunt bani ei ci a unui barbat subjugat. Intro dimineata placuta mergeam pe autostrada in spate-stanga de un Nissan Maxima nou condus de o femeie. Conducea cu o mana si cu cealalta scotocea prin poseta si ochii in jos. Masina vireaza brusc la stanga si imi trece prin fatza inainte sa se izbeasca de parapetul de beton din fatza. Brusc ricoseaza dreapta si trece prin fatza altor masini inainte sa parasesca carosabilul si sa se opreasca. Trag in spatele ei si merg sa vad soferitza. Era socata si inghesuita de perna de aer. O intreb de nume si inca mai stie. Era inca cu mana in poseta. Acuma si-a gasit telefonul ca are nevoie da sune dupa asistenta. Apare si politia si plec in drumul meu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru