Top Gear, prinsi cu minciuna de catre Tesla

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.12.2008
Realizatorii Top Gear au admis ca, in timpul filmarilor testului cu electrica Tesla Roadster, au mintit in legatura cu faptul ca bateria modelului s-a terminat.

Intr-una dintre editiile trecute ale cunoscutei emisuni auto britanice Top Gear, Jeremy Clarkson si echipa sa au avut la dispozitie doua exemplare Tesla Roadster pe care le-au testat in linia umoristica a productiei din Albion. La un moment dat, in timpul filmarilor, Jeremy Clarkson s-a declarat insa "trist" deoarece ambele masini au ramas in garaj fara electricitate, fiind nevoit sa astepte reincarcarea acestora.

"In momentul in care am aflat ca vom testa Tesla Roadster, ma gandeam ca o sa avem o pista de incercari extrem de putin zgomotoasa. Si totusi, nu ma credeam ca va fi atat de linistita cum e acum", spunea Clarkson in timp ce era filmat impingand una dintre masini in garaj impreuna cu echipa sa.

Tesla a investigat problema iar rezultatul a starnit stupoare si apoi consternare: Top Gear nu a avut in niciun moment probleme cu vreuna dintre masini, avand la dispozitie, in fiecare secunda a zilei de filmare, cel putin o masina 100% functionala.

"Top Gear nu a trebuit sa impinga in garaj sau in afara pistei vreun exemplar Tesla Roadster in niciun moment al filmarilor, din motive legate de lipsa de energie electrica sau de vreun defect.

Nu stim de ce echipa Top Gear a ales sa filmeze un astfel de moment si ne abtinem sa speculam pe marginea acestor motive", afirma Rachel Konrad, purtatorul de cuvant Tesla.

Ei bine, BBC - producatorul emisiunii Top Gear - a raspuns acuzatiilor Tesla, recunoscand ca masinile nu au avut probleme de-a lungul filmarilor. Britanicii au gasit si o explicatie - destul de puerila, de altfel - pentru gestul lor: "Am impins masina in garaj deoarece am dorit sa aratam publicului ce s-ar intampla daca Tesla Roadster ar ramane fara electricitate. Totusi, performantele modelului raman aceleasi cu cele pe care Top Gear le-a prezentat la momentul respectiv".

Desi problema autonomiei a fost rezolvata printr-un schimb de mailuri care a ajuns in presa, concluzia testului Top Gear in ceea ce-l priveste pe Tesla Roadster a fost una pozitiva per ansamblu. De altfel, atunci cand Tesla Roadster l-a batut la sprint pe Lotus Elise,modelul pe baza caruia este creata prima sportiva cabrio electrica a lumii, Clarkson afirma ca "electrica a batut benzina" si ca rezultatul liniutei face sa "ninga in iad".

TESTUL EFECTUAT DE TOP GEAR

Comentarii (26)

  • In sfarsit, au fost prinsi baietii. Nu spun, emisiunea e interesanta si amuzanta, dar cateodata comentariile sunt cam paralele cu adevarul.
    Altfer spus, "starul" face si spune ce vrea, chiar daca este buls**t.
    0 0
  • ...!!
    s-au schimbat si britanicii astia.....; pacat!!
    0 0
  • cocalari
    Niste cocalari care au dat de gustul succesului pe seama mucosilor care sunt incantati de circul pe care il fac si mai putin de realitatea care ne inconjoara. M-au scarbit de mult si am renuntat la ei pentru a-i privii pe altii (Fifth Gear) mult mai placuti si mai interesanti. In sfarsit a prins curaj cineva sa le spuna ca sunt niste clovni ...
    0 0
  • julian
    :(
    nu ma asteptam din partea lor sa faca o astfel de regie.
    acum mai pot eu sa cred ca nu au reusit sa tinteasca roverul ala cu tancu'?
    sau ca range S face slku'?
    sau ca opel astra diesel e "doar putin" mai slab decit cel pe benzina?
    imi pare rau pentru ei, de acum ma voi uita la emisiunea lor ca la un spectacol de comedie :(
    0 0
  • Top Gear
    Mai baieti mai, eu nu stiu cum sa va spun dar Fifth Gear e plina de "anoraks" si prefer sa nu ma uit la asa ceva. Cu ce te ajuta faptul ca aia demonstreaza faptul ca o masina merge cu 0.001 secunde mai repede decat alta? La Top Gear se prezinta intr-un mod foarte copilaresc lucruri destul de reale la care poate fi supusa o masina, exceptand evident distrugerile de rulote sau alte prostii de astea. Cine da cu falca si spune "Niste cocalari care au dat de gustul succesului pe seama mucosilor care sunt incantati de circul pe care il fac si mai putin de realitatea care ne inconjoara" habar nu are ce fel de emisiune este Top Gear din 2003 incoace si ar fi bine sa mai citeasca pe ici pe colo niste lucruri unde chiar cei care fac emisiunea recunoc faptul ca sunt doar 3 prieteni care fac tot felul de prostii pe televiziunea nationala ("we're just three blokes cocking about on national television").
    Prefer oricand Top Gear in fata Fifth Gear sau a oricarei emisiuni de gen pentru ca nu trateaza o masina din punct de vedere tehnic ci o trateaza din punctul de vedere al realitatii.
    1 0
  • parveniti
    Ei nu trateaza o masina din puctul de vedere al realitatii, ci pur si simplu daca le place lor o masina mai mult aia e mai buna si mai frumoasa. Chiar tin cont si de producator si uneori fac un misto de doi bani pe seama unor marci. Am renuntat demult sa ma mai uit la o asemenea emisiune.

    Numai bine si sarbatori fericite.
    0 0
  • niste lepedaduri
    Acesti rahati cu ochi de la top gear sia permis sa faca misto tot anu asta de Sandero si nici macar nu lor incercat. Ca sa nu mai vorbim ce zic ei despre skoda, vai de capul lor de amarati creca sunt acri struguri pt ei de aia zic asa, ca la ce foamete e acu la ei cu criza ar visa klarkcson o Octavia . Hai sictir saraci nespalati engleji
    0 0
  • AndreiRN
    Credibilitatea
    Da, credibilitatea lor a avut de suferit mult si personal aveam banuieli ca fac show si nicidecum un studiu automobilistic corect.
    Nu credeti chiar tot ce vedeti la TV sau net.
    0 0
  • Lucian
    mai Jenel
    Ia-o usor, cauta un dictionar si scrie din nou poate intelegem si noi ceva.Cat despre faptul ca au facut misto de sandero, e tocmai invers.Faptul ca au vorbit in emisiunea lor(cea mai urmarita de pe glob) despre dacia sandero timp de vreo 8 episoade e o reclama incredibila, poate face lumea sa dea in search pe google si sa afle mai multe despre ea.Tu ii iei prea in serios.
    0 0
  • plumbiX
    Totul e regizat
    Emisiunea avand atatia fani in toata lumea, masinile electrice castiga din ce in ce mai mult teren... asa ca hai sa punem dezavantajul primul. Sau pt ceva bani din partea unor companii petroliere sa facem masina "necumparabila". Sunt multi care nu vor ca masina electrica sa ajunga la putere.. desi e net superioara.
    0 0
  • blajinul
    ciocul mai mic
    esti dus prietene "plumbiX". tu ai vazut macar episodul? Ei nu numai ca au laudat per ansamblu Tesla dar au prezentat in premiera modelul honda pe hidrogen despre care au zis ca este cea mai importanta masina pentru urmatoarea suta de ani. Doink! who's the bitch now? cine a vazut episodul stie ca JK a spus ca " dupa calculele lor Tesla ar ramane fara curent dupa 55 de mile sau ceva de genul" ceea ce e cam putin de aici si faza cu impinsul masinii. doar nu crezi ca sunt atat de inapti incat sa mearga cu masina pana se termina bateriile. oricum masina e tare si ei au zis " e mai rapida ca un 911 GT3 " ce dracu vreti mai mult sa zica, ca face si copii. deci... concluzie: nu a mintit nimeni doar au exemplificat artistic faptul ca masina are autonomie redusa, atata tot. e asa de greu de inteles, trec informatiile astea de mintile cu vedri limitate si preconceptii? mai academicienilor care nu va uitati la "circ" si la "showuri ieftine", voi stati acasa si despicati atomul cu p##a. nu stiam ce valori pline de seriozitate sunt pe la noi prin ograda, nu intelegeti cum functioneaza un sens giratoriu dar in rest sunteti plini de intelepciune. cam asta a fost, hai pa
    0 0
  • Flavius
    Descovery
    Asa cum imi place Ed China,Tiff ,dar nu porcii cu Choppere -Teutul pur si simplu cretine,asa imi place plavanul de Clarkson cu al sau umor englezesc.E ca in aia cu John si Sir.
    0 0
  • cosmin
    top gear
    In legatura cu Sandero , emisiunea asta e urmarita de mai mult de jumatate de miliard de oameni . Sa pomenesti de Dacia Sandero intr-o serie intreaga inseamna publicitate imensa . Si nici macar nu a fost evident negativa . Si plumbiX emisiunea e in Anglia, pana cand nu o sa produca astai de la DAcia sandero cu volan pe dreapta nu o sa o testeze nimeni . In al doilea rand asta e o emisiune de " entertainment " . de ce ar vrea cineva sa se uite la fifth gear si sa afle to felul de chestii tehnice despre niste masini pe care nu le vor avea niciodata ?Mai bine te uiti la Top gear si sincer pleci cu un zambet pe fata .
    Si in legatura cu tesla , oamenii au avut o declaratie : ca e prostie sa lasi benzina si sa treci pe energie electrica care e obtinuta tot din petrol , carbuni etc . Au laudat performantele masinii dar ideea in sine e o idiotenie . Mai ales ca e inpractica total .
    V-as sfatui sa va uitati la emisiune pentru ca nua veti nimic de pierdut , mai ales ca sun sigur ca baietii astia foarte vehementi de mai sus au urmarit odata la nu stiu cat timp o reluare de acum 2 ani si li se pare acum ca sunt experti .
    0 0
  • baaaaa pocnitos
    prafi
    ba pocnititlor da va ganditi ca poate chiar au ramas fara baterie la tesla sa zic asa cum au luat masina si au testato si apoi au vrut sa arate ce inseamna o diferenta intre o masina pe benzina si una electrica ca la aia electrica desii spune ca e mai ieftina si mai bine dureaza aproape trei zile sa ajungi de nush unde pana in scotia? vezi ca prea smecehera tesla asta inseamna nu trre sa mai circuli cu 400 pe ora tu ca ai bmw mergi frumos " la consum" ca sa circuli mai mult
    0 0
  • era sa comentez
    am vrut sa fiu acid ,sa spun ca a mai cazut un mit,etc dar am citit comentariile voastre si am ajuns la concluzia ca mai bine tac ......pentru ca nu am vazut emisiunea si din parerile celor care au vazut-o nu e chiar asa....iar in alta ordine de idei si prezentarea articolului e tendentioasa......,,sa punem botu'' adica.....si sa ne ofticam pe emisiune...
    0 0
  • ps
    cred ca JENEL e posesor de SANDERO......In proportie de 99%
    0 0
  • rade prostu de oala sparta
    Haha foarte haios , jai sa facem misto ca nu am bani de nus ce masina , da ba am Dacia si iti vad invidia in tine. Deci macar topgear stie de la cine ia bani de la noi? Ca e dat pe postu lu Felix deci bani murdari deci si ei sunt la fel de corupti ca el. Deci top g e platit de Felix care a furat tara asta cu patriciu de peste 20 de ani ca niste talhari . Chiar Traian Basescu a spus asta de f multe ori. Deci pe cune sa cred de presedintile tarii sau pe voi aytia care le luati apararea lor . Sau sa cred ca si ei sunt o emisiune de tonomate ca taoate ale lu Felix , si mint pentru bani murdari ia mai ganditiva.
    0 0
  • oala sparta a lui jenel
    nu are legatura cu banii ca tu esti partinitor dar sa n-ai bani de oale si sa cumperi dalea de pamant spune multe......esti sarac cu duhul daca tu il pui pe Base deasupra tuturor ...si in alta ordine de idei da....sunt invidios pe dacia ta cand ma urc in Opelul meu.......TE OFTICI CA ESTI USOR DE CITIT PENTRU CA AI PUTINE CUVINTE IN TINE ...si alea scrise gramatical gresit......mai baga bani in scoala nu numai in benzina.....
    0 0
  • intrebare pentru jenel
    poti sa te superi dar nu ma pot abtine sa nu intreb......esti in PNG cumva?ai grija de oile lui JiJi..?le mani cu sandero?si daca da, e bun in off-road..?(adica pe camp)oalele s-au spart pt ca erau in masina si manai pe camp dupa oi...?si punandu-ti atatea intrbari personale i-mi dau seama ca de fapt tu nu stii si nu poti conduce acel Sandero pentru ca de fapt tu esti BERBECUL stanii.....
    1 0
  • Tesla
    O porcarie de emisiune cu niste maimutoi pe mana carora intra niste jucarii mult prea frumoase. De cate ori ma uit la o o emisiune de-a lor incerc sa fiu atent la masini si sa-i ignor cat pot pe ei. Niste antipatici, mincinosi!
    0 1
  • guesswho
    outside the box
    daca si astaia-s antipatici....da,a inceput sa ninga in iad....in fine multi ignora propriile defecte ca sa le priveasca pe ale altora.Eu nu imi schimb parerea fata de ei.Daca se fac regii la top gear, nu e singura emisiune gen "reality show"etc. la care se fac "artificii.Probabil ca preferati umorul porcos american in fata celui inteligent si subtil britanic, probabil ca preferati o emisiune tehnica si lipsita de esenta in fata uneia care trateaza subiectul lejer si umoristic...asta nu-i face pe baieti niste maimutoi.
    0 0
  • cristi
    ba nu!
    ba! top gear are un target foarte clar iar voi sigur nu faceti parte din el! nicdata TG nu a fost o emisiune documentar si niciodata nu a spus lucrurile direct. trebuie sa intelegi substratul pentru ca restul e de impachetare. Ce vor ei sa spuna e ca oricat de 'verde' si de ieftina si de rapida ar fi, tot pe baterii e, si drept urmare nu are autonmie suficient cat sa te distrezi cu ea si pana la urma asta ar fi scopul unei masini sport nu? asa ca nu va mai cramponati atat si daca nu va place, uitati-va la 5th gear
    0 0
  • cristi
    bine zis guesswho
    0 0
  • benzen vs. baterie
    subiectul a fost acoperit ca la carte ...si faza cu ramasul fara baterie mie mi se pare una f.buna....eu shtiu ce inseamna sa nu ai autonomie (am o honda vf750c cu un rezervor de 15.5L care probabil ajung sa fac maxim 200km cu o viteza constanta de 90).Dar in cazul penei, gasesc mai repede o pompa decat o priza shi nu sunt nevoit sa astept pana se incarca "bateria". Publicitatea s-a facut in asa fel incat eu unul nu shtiam ca exista aceasta masina inainte de "scandalul" celor de la tesla...pana nu ii mai ridica autonomia si scad pretul pana la 1/4 din cel actual, nu merita.
    0 0
  • Conceptul nu e nou(vezi EV1 de la GM),dar exagerat de scumpa pt.inghesuiala dinauntru si o autonomie cam mica.
    0 0
  • guesswho
    intrebare inrebatoare
    Cu ce ii incalzea faptul ca aveau 5000 de tesle incarcate cand cea folosita facea pana in timpul testului???
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru