Volkswagen: "Vrem să fim echivalentul lui Apple în industria auto"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.01.2012
Designerul exterior Volkswagen a recunoscut că a fost inspirat de produsele Apple atunci când a desenat noul CC. Oficialul a recunoscut că vrea ca VW să ajungă un Apple al industriei auto.

Succesul Apple a inspirat societatea contemporană. Era aşadar inevitabil ca un brand auto să se lase inspirat de povestea companiei americane, care a cucerit lumea cu produsele sale inovative. Volkswagen vrea să fie un Apple în industria auto. O afirmă persoane cu funcţii importante în structura constructorului german.

În cadrul lansării noului Volkswagen CC, Martin Kropp, şeful de design exterior Volkswagen, a declarat: "În prezent ai produsele Apple şi alte produse. Asta vrea să devină şi Volkswagen". Kropp a dezvăluit faptul că pentru faceliftul operat pe noul CC s-a lăsat inspirat de stilourile Mont Blanc, de produsele Apple şi de ceasurile unor designeri celebri.

"Este o plăcere să priveşti aceste produse. Ştii că există o întreagă inginerie în spatele acestor produse, dar îţi place chiar şi numai să le priveşti. Publicul vrea un design simplist şi asta încercăm să le oferim", a mai declarat Kropp, care susţine că filosofia brandului se află într-un punct în care micile detalii tehnice pot face diferenţa între brandul german şi rivalii săi.

"În acest moment ne concentrăm mai mult asupra detaliilor.

Spre exemplu, blocurile optice faţă şi spate ale noului CC se bucură de linii noi, care intrigă publicul. CC este unul din ultimele modele care adoptă imaginea actuală a brandului, dar absolut tot a fost îmbunătăţit în materie de aspect. Ne-am inspirat mult şi de la Phaeton pentru realizarea lui", a mai declarat designerul VW.

via | autocar

Comentarii (21)

  • Alex Radoi
    Ce chestie, imi plac doar HTC-urile si vechiul CC, fara facelift... Probabil sunt un ciudat...
    51 6
  • asta e cea mai penala duma pe care am auzit-o anul asta :))))))))
    vai de capul lor!!!
    cred ca se refera ca trebuie sa platesti de 2 ori in plus fata de valoarea unui laptop cu aceleasi performante :)))
    oare ce dume mai au in program? ca de mult nu am ras asa:))))
    56 13
  • se pare ca platesc bine tare astia de la vw pt reclama....observ ca daca trage un muncitor ce lucreaza pt ei un "vant"....au de o stire....
    35 8
  • Nici Apple nu mai este ce a fost, dar VW. Sunt masini foarte bune din toate punctele de vedere DAR..... .
    16 21
  • ?
    hai sa fim seriosi deci anul trecut in china s-au omorat cativa angajati din compania apple din cauza conditilor de munca si datorita stresului provocat , de mai mari sefi pt o productie mare de componente si strictete ceva de genul area 51 ( si iphone 4s ce are fata de iphone 4 si golful 6 ce are fata de 5 )si primele calculatoare apple au fost vandute cu 666,66 $ iar sigla companiei ghici fructul interzis din rai ultimul paragraf pt saab
    11 10
  • grigore
    cutia
    si daca se inspirau/expirau din cutia unui apple tot era ceva :)
    15 6
  • ce roade invidia
    8 21
  • vise erotice
    Volkswagen recheamă în service 300.000 vehicule pentru probleme la motor ... ha ha ha
    22 14
  • toyota cate a chemat........000000? ha ha ha
    8 26
  • mor de ras :)
    agariciul asta sigur a mancat ceva stricat de se abereaza asa grav!
    6 7
  • Eu cand aveam dacie stiam ca e CARUCIOR..., dar cand vedeam un VW tineam ciocu' mic, nu ca unii paranoici care cred ca dacia e peste VW...
    12 21
  • vw
    ce aveti frate cu Volkswagen???!!! In mintea voastra masini sunt numai BMW ,MERCEDES SI AUDI in rest toate sunt rable nu??Asta e o conceptie pur romaneasca !Cei de la Volkswagen fac masini chiar foarte bune pt cultura voastra generala, chiar daca trebuie sa recunosc ca mai au mult de muncit ca sa ajunga unde viseaza si ar trebuii sa inceapa cu diesign-ul care spre exemplu cu ajutorul facelift-ului au reusit sa strice una dintre cele mai frumoase masini din gama coupe...pacat
    8 11
  • pai normal ca diferenta de la o dacie veche la un vw era ca si cum te-ai sui din caruta in avion....dar! ati ramas limitati la atata! aceasi diferenta e cand schimbi vw cu alta marca..doar ca intr-un procent mai mic! dar cine sa stie daca e limitat....
    17 5
  • worship iphone like a god?!
    Echivalentul Apple?!
    Ce este Apple fara iPhone? Dar din cate stiu produsul anului 2011 este Samsung Galaxy S2. Totusi nu puteau sa zica Samsung nu?
    9 5
  • razvanis
    Samsung
    Pai nu puteau sa zica Samsung pentru ca Samsung face telefoane ... pardon masini pentru Renaul !!
    13 4
  • Breee, voi nu ati inteles ideea. Tipul nu se referea la tehnica, ci la design. Asa poate ca ar mai merge. Poate.
    4 5
  • Hai, razvanis, nu exagera. Iti dai seama ce penibil trebuie sa se simta un sofer de Renault Magnum cand are sub el un super motor si se gandeste ca marca asta face si Logan...
    4 4
  • schumi
    ...
    Morala: IPhone e telefonul poporului ?!?
    3 2
  • dupa o lunga iubire cu vw
    am renuntat de curand : m-a inselat cu injectoarele, cu pompa de benzina, cu discul de ambreiaj, de bucse si consumul de ulei... Sunteti doar o amintire.
    PS nu ait auzit de defecte de fabricatie ? rechemari in service...va vor costa mai mult !!
    14 1
  • cum sa compari VW cu apple?!
    intr-adevar noua generatie vw este o evolutie clara a penibilitatilor care le faceau inainte (stilistic). de la o degeneratie la alta nu observai decat mici schimbari. dar nici pe departe la ce par a fost ifon la apple.

    eventual AUDI este APPLE. pentru ca e un produs premium si din ce se preconizeaza clar as putea sa il identific cu APLLE.
    sa zici ca poate vw este nokia, care se reinventeaza. au si ei ceva bun si calitativ dar nu revolutionar.

    ah, daca vorbesc ca pret (performante la pret dublu decat concurenta, da). dar daca apple are sistemul lor propriu de operare care are stabilitatea lui (normal ca e folosit doar pe configuratii proprii si putine, vs windows care e construit pt restul 99% de configuratii si siteme posibile) la vw nu poti vorbi de asa ceva. furnziorii de piese sunt aceeasi din piata, si au destule probleme si ei

    a trecut mitul germanitatii cand da, ei foloseau suruburi si altii clipsuri (reducere de costuri - care se pare ca totusi e o politica de succes)

    dar VW tre sa faca o "miscare" pentru ca hyundai i-a clasat competitorul direct al noilor lor produse (ca pret si calitate)
    2 0
  • AndreiRN
    Visuri
    Intre a vrea si a fi capabil este cale lunga.
    Si eu vreau sa ajung pe Luna intr-o zi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru