Volvo Mean Green, camionul hibrid al suedezilor, a doborât două recorduri mondiale de viteză

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.05.2012
Pilotul Boije Overbrink a reuşit să înregistreze două recorduri mondiale de viteză la bordul camionului hibrid Volvo Mean Green. Volvo Mean Green dezvoltă 2.100 CP şi 6.780 Nm.

Volvo Mean Green, camionul hibrid al constructorului suedez, a efectuat două tentative de doborâre a unui record mondial, ambele finalizate cu succes. Boije Ovebrink şi Mean Green au mers pe pista aerodromului Wendover din Utah pentru a-şi desfăşura forţele în cadrul a două probe distincte de accelerare. Prima probă, numită ”flying kilometer” se referă la viteza maximă atinsă pe parcursul unui kilometru, cu start din mers, de la punct fix. În cadrul acestei probe, camionul hibrid de la Volvo a atins 236.577 km/h. Cea de-a doua probă se numeşte ”standing kilometer”, care vizează viteza maximă atinsă pe un kilometru cu start de pe loc, unde camionul Mean Green a atins 153.252 km/h.

Ambele tentative de record au fost monitorizate de Clubul Auto al Statelor Unite, o extensie a FIA. Noile recorduri trebuie să fie validate şi recunoscute de FIA, ceea ce necesită între 30 şi 60 de zile calendaristice. Până atunci, cei de la Volvo se pot mândri cu două recorduri neoficiale de accelerare, ambele realizate cu un camion hibrid diesel-electric.

Adevăratul element de mândrie al suedezilor vine de la faptul că platforma tehnică a acestui camion este realizată din componente de serie din familia de vehicule Volvo, incluzând cabina unui Volvo VN şi şasiul acestuia.

Volvo Mean Green este echipat cu un motor D16 modificat serios şi cu o transmisie Ishift modificată. Transmisia este legată de un motor electric de 200 CP şi 1.200 Nm. Împreună, cele două motoare care formează sistemul de propulsie hibrid al lui Volvo Mean Green dezvoltă 2.100 CP şi aproape 6.780 Nm. Caroseria aerodinamică a acestui camion este printre puţinele elmente construite special pentru Volvo Mean Green.

Via | Volvo

Comentarii (1)

  • @automarket
    Am o simpatie pentru Volvo, dar totusi nu cred ca au atins 236.577 km/h. Adica 236 de mii 577 km/h? Cam asta se intelege. Poate 236, (virgula) 577 km/h.
    19 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru