Chevrolet Malibu - premieră europeană la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 23.08.2011
Chevrolet va aduce noul Malibu la Frankfurt. "Fratele" lui Opel Insignia va intra pe piaţă în primăvara anului viitor.

După ce a reprezentat principalul exponat pe care Chevrolet l-a arătat publicului de la Saloanele Auto din Shanghai şi new York, noul Malibu aterizează în sfârşit şi în Europa în 14 septembrie, prima zi din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. 

Chevrolet Malibu va fi construit pe platforma lui Opel Insignia, modelul urmând să fie - spre deosebire de Insignia - unul cu un design global, care se va regăsi în aceeaşi formă pe cele peste 100 de pieţe pe care Chevrolet activează. De altfel, multe dintre detaliile legate de design, de interior şi de tehnologiile pe care le prezintă Malibu au fost deja analizate de Automarket.ro acum câteva luni, când modelul a fost dezvăluit la Shanghai în premieră mondială.

Principalele diferenţe dintre pieţe vor fi reprezentate, aşa cum ne aşteptam, de altfel, de motorizările pe care inginerii Chevrolet le-au ales pentru a face parte din portofoliul lui Malibu. Astfel, dacă în SUA vorbim de un motor de 2.5 litri - cu transmisie automată - care dezvoltă 190 de cai putere, Europa va primi două unităţi, una diesel şi una pe benzină.

Dieselul este un motor de 2.4 litri care dezvoltă 169 de cai putere, în timp ce fanii benzinei vor putea miza pe o unitate de 2.0 litri care dezvoltă 164 de cai putere. Ambele motoare pun la dispoziţia clienţilor atât o cutie manuală, cât şi una automată.

Printre celelalte elemente tehnice care merită amintite se numără suspensiile de tip McPherson pe faţă şi multi-link independente pe spate, dar şi prezenţa în standard a sistemelor ABS, Controlul Tracţiunii, ESC, EBD, BA, Hydraulic Brake Fade Assist sau Drag Torque Control. Nici capitolul siguranţă nu a fost uitat, noul Chevrolet Malibu mizând pe opt airbag-uri, cele frontale fiind cu deschidere în două trepte. Malibu prezintă chiar airbaguri de plafon cu protecţie la răsturnare, acestea fiind disponibile în dotarea standard indiferent de piaţă. 

via | Chevrolet

Comentarii (22)

  • Malibu vs Insignia
    e o varianta macho a unei masini foarte gay... mda, GM face masini pentru toata lumea...
    20 33
  • 2.4 diesel - 169cp ???? !!!!
    In ce era traiti frate... sunteti praf rau de tot....!!!
    21 12
  • Superba . O masina superioara passat-ului si cam de aceeasi calitate cu insignia. I like it !
    22 19
  • de unde stii ca e de acceasi calitate?! pe ce te bazezi cand faci asemenea afirmatii? ai vazut-o, ai condus-o?
    24 9
  • pai din moment ce e pe aceeasi platforma cu insignia si dupa cum se observa si in poze ,poate e chiar ceva mai premium chiar. cred ca este evident lucrul asta dar in fine...
    16 15
  • Frumoasa masina
    18 5
  • chevy
    ceva banal mai ales interiorul, isi da prea multe aere pt rabla care este
    4 20
  • chevy
    ceva banal mai ales interiorul, isi da prea multe aere pt rabla care este
    1 22
  • ****
    chevrolet malibu nu e pe platforma insignia .... malibu e mai mare decat insignia
    6 13
  • @ Automarket - Motorizari
    Cred ca ati cam incurcat borcanele 2,4 e benzina si 2.0 e diesel
    8 1
  • @antonny
    Eu zic ca mai intai ar fi bine sa fi informat cand te "introduci" intr-o discutie si ulterior sa postezi. MAI INCEARCA ODATA !
    8 1
  • ****
    @GTS ...daca sti tu asa bine ia spune ce platforma foloseste ??? si ce alt producator mai foloseste aceasta platforma ???
    2 9
  • @antonny
    Da prietene, platforma se numeste epsilon 2 si e utilizata pentru opel insignia,buick la cross si regal , saab 9-5 2010 si acum chevrolet malibu.
    dar in continuare iti sugerez sa mai citesti odata si BINE CE SCRIE SUS IN ARTICOL INAINTE SA DAI DIN TASTE CU AIUREA.
    9 1
  • ****
    GTS scrie asa "Chevrolet Malibu va fi construit pe platforma lui Opel Insignia".......nu e corect malibu si insignia folosesc aceeasi platforma ......

    Platforma EPSILON 2 e una din ce mai performanta fiabila platforma.....platforma care se poate juca foarte mult pe lungime .....aceasta platforma mai e folosita si de fiat pe modelul fiat croma
    1 9
  • by Automarket " Chevrolet Malibu va fi construit pe platforma lui Opel Insignia, modelul urmând să fie - spre deosebire de Insignia - unul cu un design global, care se va regăsi în aceeaşi formă pe cele peste 100 de pieţe pe care Chevrolet activează. De altfel, multe dintre detaliile legate de design, de interior şi de tehnologiile pe care le prezintă Malibu au fost deja analizate de Automarket.ro acum câteva luni, când modelul a fost dezvăluit la Shanghai în premieră mondială. "
    Deci nu GTS scrie asa ci Automarket. Si mi se pare corect spus.
    9 1
  • @antonny
    Fiat Croma e construit pe platforma GM Epsilon 1(Opel Vectra 3,Saab 9-3,Chevrolet Malibu modelul mai vechi,s.a.), nu pe Epsilon 2.
    6 1
  • @denon
    a scrantit-o si acum nu stie cum s-o mai sclade.nu-i nimic antonny , se mai intampla ,probabil ca le-ai confundat.
    5 1
  • ****
    Da e construit pe epsilon 1 fiat croma ....imi cer scuze ...
    @GTS daca tie tisepare corect sa spuna ca " Chevrolet Malibu va fi construit pe platforma lui Opel Insignia " asta e ...mie nu .Corect ar fi trebuit spus folosesc aceasi platforma ....sau de ce nu sa spus foloseste platforma saab 9-5 ,
    3 3
  • pentru ca aceasta platforma a debutat pe insignia ? nu e un motiv suficient?
    4 4
  • @antonny
    la ultimul com iti dau dreptate deoarece nu se numeste platforma Insignia ci GM Epsilon II,dar aceasta confuzie nu e singura.
    ex:platforma VW PQ35,care e folosita in mai multe versiuni la Audi,Skoda,Seat,VW este cunoscuta ca platforma Golf 5
    3 3
  • opel, mopel...
    nu, nu e motiv suficient
    3 1
  • OBSERV CA SCRIE PE PLATFORMA< LUI> OPEL INSIGNIA ,NU PE PLATFORMA INSIGNIA , LUATI-VA NISTE OCHELARI.PRIETENI RAUTACIOSI
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru