Ford Fiesta ST Concept, dezvăluită la Frankfurt

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 13.09.2011
Veşti bune de la Ford! După ce a prezentat versiunea hot a modelului Focus, au dezvăluit şi un concept ce anunţă viitorul Ford Fiesta ST.

Deşi la Frankfurt a venit sub formă de concept, Ford Fiesta ST pare aproape gata de forma finală. Ford încă nu s-a hotărât dacă să introducă acest model în producţia de serie dar se pare că se gândeşte serios.

Sub capota celui mai mic hot-hatch Ford se află motorul 1.6 Turbo Ecoboost cu patru cilindri ce va livra 180 CP. Concept car-ul are o cutie manuală cu şase trepte iar puterea este transmisă roţilor faţă. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se face sub şapte secunde. Viteza maximă va fi undeva în jur de 220 km/h.

La exterior, Ford Fiesta Concept are forme mai musculoase decât cele ale modelelor normale. Conceptul are la bază caroseria cu trei portiere a modelului Fiesta şi cel mai probabil acestă versiune o să ajungă în producţia de serie. Fiesta ST foloseşte din plin experienţa Ford în Campionatul Mondial de Raliuri. Aici Ford concureză cu modelului Fiesta WRC propulsat tot de un motor 1.6 turbo

În ciuda performanţelor anunţate, Ford a reuşit să reducă emisiile poluante.

Astfel pentru Fiesta ST Concept, producătorul anunţă o cifră de doar 140 g/km CO2.

Ford a prezentat Fiesta ST concept în culoarea specială Molten Orange iar jantele speciale au diametrul de 17 inch.

Via | Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru