Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Kia Sportage: fotografii oficiale cu a patra generație a crossover-ului

Publicat Joi, 27.08.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 16
Kia Sportage: fotografii oficiale cu a patra generație a crossover-ului - Poza 1
Kia Sportage: fotografii oficiale cu a patra generație a crossover-ului - Poza 2
Kia Sportage: fotografii oficiale cu a patra generație a crossover-ului - Poza 3
Kia a dezvăluit primele imagini oficiale ale nouii generații Sportag. Crossover-ul vine cu o filosofie de design complet nouă.

După o serie lungă de imagini spion, Kia a dezvăluit primele imagini oficiale ale noii generații Sportage. Crossover-ul sud-coreean își va face face debutul public în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat la mijlocul lunii septembrie.

A patra generație a lui Sportage schimbă complet filosofia de design cu care ne obișnuise Peter Schreyer, fostul designer Audi, actualmente președinte al constructorului asiatic. Potrivit comunicatului oficial, noul Sportage adoptă un design progresiv, inspirat de contrastul unor muchii soft cu unele ascuțite, regăsite pe avioanele de vânătoare moderne.

Cele mai importante schimbări estetice se regăsesc la nivel frontal, acolo unde blocurile optice au fost separate de grilă și au o formă nouă, cu un design interesant în interior. Grila radiatorului păstrează însă forma consacrată ”tiger nose”.

Profilul a fost și el mult mai sculptat, iar posteriorul a primit o serie de stopuri inspirate de conceptul Kia Provo, introdus în anul 2013.

Ca și în cazul generației actuale, luminile de semnalizare și marșarier nu sunt incluse în blocurile optice spate.

Kia nu a oferit detalii tehnice despre noul Sportage, dar promite să rupă misterul în prima zi de presă a salonului german, adică în data de 15 septembrie.


Comentarii (16)

  • Dragă Subaru B9 Tribeca, să știi că nu te așteptam înapoi, față de gândac!

    Păcate de spatele acela frumos.
    24 8
  • mie imi seamna cu cayenne din fata.
    9 16
  • Scrooge
    tulai doamne da urat e !!!!
    19 15
  • Mie chiar imi place ce au facut Hyundai si Kia in ultimii ani, dar noul Sportage ii cam naspa. Adica, nu stiu voua, dar mie imi place mai mult cum arata generatia care inca mai este acum. Poate rascumpara designul mai naspa prin tehnologie mai avansata.
    14 4
  • Unchiu PontiacAzteca
    E doar putin, dar putin de tot, incredibil de hidoasa... bine, acum asta pentru tineret, dar pentru seniori e decenta, matura, responsabila si ce-o mai inspira ea. Doar ca i-au cam ras SPORT-ul din Sportage, ar trebui sa-i zica Decent-age sau direct Old-age.

    Kia Oldage chiar suna bine! Cred ca se vrea o re-editare, o re-amintire a primului model, deloc sport si acela, ale carui linii si rotunjimi fluide se unduiau usor in jos ca o inghetata lasata in soare.

    Ceva n-a mers la bot acolo...cu toate formele ramase pe plansa de design de la restul gamei, s-au simtit obligati parca sa i le indese pe toate in fata: si grila ca trebuie sa fie ca peste tot,dar o facem maxim de babana si patratzoiul ala de ceata cu toate patratelele lui si alte plastice care sa umple locul..si uite asa nu mai putem pune farurile in decat sus pe aripi (dar las' ca se poarta, uite la Juke, poate musca si din clientii care vor faruri mai langa volan, asa a la Multipla).

    Si uite asa aduce a ranjetului unui asiatic care se screme pana ii ajung ochii la urechi... dar stai mai, Kia nu e din Asia?
    13 7
  • Arata foarte bine
    10 6
  • Imi place mai mult ca generatia actuala. Chiar foarte mult. Astept fotografii si cu versiunea "normala". Cea din fotografii fiind versiunea GT (asa scrie pe numar).
    9 4
  • Arata infect ... se vede ca Peter Schreyer are alte chestii de facut . Pe langa asta , a revigorat designul marcii Hyundai si l-a lasat in paragina pe al lui Kia . Ce dracu` or avea in cap ?!
    8 7
  • sper ca in realitate arata mai bine partea frontala
    6 0
  • Nu stiu care e problema altora dar invidia nu stiu ca timp o sa mai tina masina asta da clasa multor suv-uri de pe piata in momentul de fata la cum arata as intoarce privirea dupa ea oricand,kia in ultimi 5 ani sa descurcat extraoridinar si va ajunge cred eu la inaltimea brand-urilor de top!
    6 4
  • Corect Maxim, partea mai putin buna in cazul nostru, al romanilor, e ca service-urile Kia sunt slabute rau (asta ca sa fiu finut). Garantia aia de 7 ani e mai mult blestem la noi decat un mare plus ca afara. Da, la nivel mondial Hyundai-Kia vor urca mult si se vor bate sa scoata Renault-Nissan de pe locul 4 in ceea ce priveste productia.

    P.S. Personal imi place mai mult per total noul Sportage. Da, fata nu e cea mai reusita insa spatele si interiorul sunt peste actuala generatie. Cine cauta asa ceva poate face o comparatie intre Sportage si Kadjar. Drive test, pipairea materialelor etc. Am vaga impresie ca Sportage ii da clase. Probabil ca noul Tiguan (apare in toamna) va reprezenta adevaratul concurent pentru Qashqai, insa acolo vorbim deja de alte preturi...Kia si Renault se bat cu Skoda sau Ford in sectiunea volum-buget.
    2 1
  • Steve UK
    Gusturile nu se discuta.
    ARATA BESTIAL!
    9 4
  • Au uratit-o si pe asta. Vechiul model arata super, asa cum arata vechea Honda Civic. Iar liniile farurilor si a stopurilor mi se par copiate dupa Lancia Delta care nici ea nu exceleaza in frumusete dupa opinia mea.
    http://www.lancia.ro/images/delta/details/1.jpg
    1 6
  • @Andy
    De ce garantia de sapte ani este un blestem? Ai patit ceva?
    Sunt posesor de Kia si eu am avut o surpriza extrem de placuta cu garantia. Si pe partea de service la fel.
    Sau poate am dat eu peste oamenii care trebuie...
    3 0
  • @Maxim Daca le atragi atentia unor cocalari, ca-s nesimititi, prost crescuti, fara gust si prosti, imediat iti dau replica: esti invidios !
    Cam asa si tu...
    0 1
  • Depinde de gustul fiecaruia,mi se pare ma reusita decat Kadjar,iar daca vor introduce motorul de 1,6 crdi de 128cp euro6(in locul mult prea depasitului 1,7l) cu un consum mediu de 3,8l/100km si cu pret sub Kadjar,ar putea da lovitura.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru