GENEVA LIVE: Fiat Freemont, versiunea europeană lui Dodge Journey

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 02.03.2011
Dacă standul Fiat de la saloanele auto a fost ocupat de obicei de modele de segmente mici, noul Freemont a schimbat optica şi design mărcii.

Italienii de la Fiat Group şi-au concentrat atenţia la ediţia 2011 a Salonului Auto de la Geneva pe legăturile dintre gama Chrysler şi cea a mărcilor din Cizmă. Astfel, dacă până acum vorbeam de lansări şi de concepte Fiat, acum vorbim de "adopţii" ale modelelor americane şi de aplicarea unei sigle italiene pe un model construit şi gândit peste Ocean.

Acesta este şi cazul noului Fiat Freemont, care este de fapt un Dodge Journey cu sigla italiană. Evident, Freemont nu mai iese în evidenţă prin design şi emoţie, aşa cum fac modelele Fiat, iar italienii încearcă să-şi prezinte noul monovolum al gamei ca pe o apariţie practică. 

Al doilea model interesant care a fost prezentat de marca italiană la Geneva a fost versiunea coupe a lui Fiat 500. Vorbim de un concept realizat de Zagato care, în locul clasicului montant C de pe modelul italian de oraş, vine cu o lunetă şi un geam lateral prelungite şi remodelate. Plafonul este şi el remodelat pentru a primi o alură ceva mai sportivă.

Comentarii (4)

  • Stimate Mircea Mester as vrea sa va intreb ceva.Acest Freemont este practic succesorul la Fiat Sedici?
    2 6
  • mircea
    @Royal
    Nu, Sedici e un SUV compact mult mai mic decât Freemont. Fiat Freemont nu e SUV, deşi arată ca unul, ci un monovolum cu şapte locuri. Freemont şi Sedici se vor vinde în continuare în paralel.
    7 0
  • Ar fi buna tractiune integrala pe Freemont...ar fi un fel de monovolum SUV...
    0 0
  • Dodge Journey
    Masina e vanduta in State ca si SUV cu tractiune pe 2 sau 4 roti, dupa buget ...
    Dupa parerea mea, o masina de dimensiunile astea ar trebui sa aiba usi spate glisante pentru a fi categorisita ca si monovolum, ca sa nu mai vorbim de forma capotei ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru