Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse - cea mai rapidă decapotabilă din lume are 1200 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.02.2012
Bugatti va lansa la Geneva Grand Sport Vitesse, versiunea de 1200 de cai a supercarului său decapotabil. Modelul preia performanţele atinse de motorul W16 pe Veyron Super Sport.

Esential

1200 de cai putere oferă Bugatti Veyron grand Sport Vitesse.
1500 de Nm dezvoltă motorul W16 pe Grand Sport Vitesse.

Cine credea că Veyron a murit se înşeală. Supercarul suprem va atrage din nou toată atenţia jurnaliştilor prezenţi la Salonul Auto de la Geneva cu o nouă variantă. Este vorba despre Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, sau pe scurt şi pe înţelesul tuturor "cea mai rapidă decapotabilă de serie din lume".

După cum probabil v-aţi dat seama este vorba despre derivatul fără acoperiş al deja celebrului Veyron Super Sport sau versiunea dopată a actualului Grand Sport. Înrudirea complicată a modelului cu ceea ce am văzut în trecut este însă mai puţin importantă.

Ceea ce ne interesează se află sub caroseria din aluminiu şi fibră de carbon, adică motorul cu 16 cilindri, de 8.0 litri, capabil să ofere 1200 de cai putere şi 1500 de Nm, exact cât livra si Veyron Super Sport. Deşi nu a făcut publice informaţiile privind acceleraţia şi viteza maximă a supercarului, ne putem aştepta ca decapotabila să stabilească noi standarde în segment, chiar dacă ar putea să nu atingă la viteza maximă record a fratelui Grand Sport (434 km/h).

Wolfgang Durheimer, preşedintele Bugatti, a declarat: "Succesul rapid al versiunii Super Sport ne-a convins să dezvoltăm şi o variantă decapotabilă.

Încă o dată, inginerii noştri au muncit din greu pentru a demonstra că Bugatti poate să îşi redefinească constant limitele atunci când totul este fezabil din punct de vedere tehnic. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a transfera performanţele versiunii Super Sport pe Grand Sport. Scopul a fost acela de a transforma o decapotabilă într-o experienţă inedită la viteze extreme", a concluzionat Durheimer.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru