GENEVA 2012 LIVE: Standul Hyundai pune accentul pe i-oniq și pe noul i30

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Hyundai a lansat noile i30 Wagon și i20 facelift la Salonul Auto de la Geneva în compania lui Veloster Turbo și a conceptului i-oniq.

Hyundai a adus la Geneva noile i30 Wagon și i20 facelift. La fel ca în cazul versiunii hatchback a noului i30, wagon-ul a fost desenat şi proiectat special pentru piaţa din Europa la centrul Hyundai din Ruesselsheim. Cele două versiuni de caroserie ale noului i30 au fost dezvoltate împreună încă de la început, pentru a putea forma un design coerent şi elegant pentru ambele versiuni, în ton cu filozofia Fluidic Sculpture, fără a strica aspectul vreunui model, după cum se întâmplă în cazul altor compacte "transformate" în wagon-uri.

Hyundai i20 a primit un facelift care îi aplică filozofia de design Fluidic Sculpture. designerii Hyundai au redesenat complet spatele modelului de oraș și i-au adăugat în ofertă noi jante și noi nuanțe exterioare. Per total, faceliftul lui i20 este atât de serios, încât dă impresia că vorbim de o nouă generație, nu de o schimbare de look demnă de jumătatea carierei de piață.

Veloster Turbo vine cu un motor 1.6 GDI supraalimentat, care dezvolta 201 CP și 264 Nm la prezentarea de la Salonul Auto de la Detroit.

Între timp, versiunea europeană dezvoltă doar 185 CP și 270 Nm. Modelul are nevoie de 8.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Inginerii Hyundai susțin că au sacrificat puterea în favoarea cuplului motor, pentru a îmbunătăți răspunsul la turații joase.

Hyundai i-oniq Concept prezintă viitorul filozofiei de design care a caracterizat toate modelele noi din gama acestui constructor. Modelul este echipat și cu un sistem de propulsie interesant, care îmbină un motor turbo cu trei cilindri în linie cu un sistem de propulsie electric, principiul de funcționare al întregului tren de propulsie fiind similar cu cel introdus de GM pe Chevrolet Volt și Opel Ampera.

Comentarii (3)

  • Cristi
    Absolut superb noul i30! daca preturile raman neschimbate si pentru generatia noua de i30 atunci va fi cu siguranta un best buy in Europa la clasa compacta.
    8 0
  • @Cristi
    Cu siguranta pretul va fi mai mare ca la generatia actuala (eu zic cam cu 20% in sus)
    Hyundai s-a pozitionat oarecum peste kia si cred ca se bate in acceasi clasa de pret cu golf/astra/focus.
    Poate kia ceed sa fie la un pret mai ok.
    5 0
  • super var. Veloster si TURBO!
    Probabil in 2013 va incepe fabricatia si prin 2014 apare si la noi!
    Pana atunci strangem banutzii!
    Arata super, "tigru asiatic"!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru