Salonul Auto de la Geneva 2016

Cel mai spectaculos ”adio” are 1360 de cai putere și se numește Koenigsegg Agera One of 1

Publicat Joi, 03.03.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 0
Cel mai spectaculos ”adio” are 1360 de cai putere și se numește Koenigsegg Agera One of 1 - Poza 1
Cel mai spectaculos ”adio” are 1360 de cai putere și se numește Koenigsegg Agera One of 1 - Poza 2
Koenigsegg a lansat o versiune de adio a supercarului Agera. Modelul se numește One of 1 și vine cu 1360 de cai putere.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Koenigsegg a pregătit două premiere mondiale: versiunea de serie a celui mai puternic supercar produs de suedezi, adică Regera, și o ediție de adio pentru Agera, denumită Agera One of 1.

Acesta din urmă sărbătorește succesul modelului Agera, care s-a vândut foarte bine și a atras un public numeros. Ultima ediție vine disponibilă cu o serie de îmbunătățiri aerodinamice, printre care o priză de aer montată pe acoperiș, un eleron dublu personalizat montat în partea din spate, praguri laterale, fante noi de aerisire și logo-uri speciale. Și evacuarea din titaniu, cu două ieșiri, a fost creată special prin tehnologie de printare 3D și a fost inscripționată One of 1.

Caroseria a primit și ea o vopsea specială, chiar dacă pe alocuri fibra de carbon este vizibilă pentru a da impresia de agresivitate. La cerere, clienții pot opta ca exteriorul să nu fie vopsit pentru a se vedea caroseria din fibră de carbon.

Esential 7 kilograme cântărește janta din fibră de carbon.
1360 de cai putere oferă Koenigsegg Agera One of 1.
Pachetul exterior este completat de un set de jante Airhollow, create din fibră de carbon.
Fiecare cântărește doar 7 kilograme și reduc astfel masa totală a supercarului cu 20 de kilograme. Interiorul primește un levier finisat al schimbătorului de viteze și mai multe elemente din aluminiu.

Propulsorul V8 bi-turbo a fost și el modificat și dezvoltă 1360 de cai putere și 1371 de Nm. Este o putere impresionantă, dacă stăm să ne gândim că mașina cântărește doar 1380 de kilograme.

via motorward


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru