Kia Pop, conceptul unui rival coreean pentru Smart, vine la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Kia a publicat primele imagini ale unui nou concept, aşteptat la Paris. Botezat Pop, modelul de numai trei metri, anticipează un rival pentru Smart.

Kia va aduce anul acesta la Salonul Auto de la Paris un nou concept, anticipat deja de mai multe imagini teaser. Constructorul sud-coreean plănuieşte să atragă atenţia publicului cu un vehicul electric, destinat aglomerărilor urbane, care adoptă însă un design nonconformist, trasat de acelaşi Peter Schreyer.

Primele informaţii vorbesc despre noul concept ca fiind prima dovadă a intenţiei Kia de a pătrunde pe o nouă piaţa auto europeană, în continuă creştere, cea a micro-car-urilor. Botezat Pop, conceptul va propune publicului o unitate electrică alimentată de baterii litiu ion, ce pot fi încărcate şi cu ajutorul celulelor integrate în acoperişul panoramic.

Sud-coreenii au dovedit că ştiu să folosească această tehnologie încă din primăvara acestui an, când au adus la Salonul Auto de la Chicago conceptul Ray. Acesta prelua cantitatea de energie furnizată de soare, pentru a menţine în funcţiune un sistem de climatizare cu funcţionare permanentă, care avea rolul de a păstra o temperatură plăcută în habitaclu, indiferent de temperaturile mari din exterior.

Noul concept Pop va măsura aproximativ trei metri şi va dopta un design revoluţionar, cu linii neobişnuite, lumini LED şi ergonomie nonconformistă.

În interiorul său vor putea călători trei pasageri, dispunerea locurilor fiind una de tipul 2+1.

via | whatcar

Comentarii (3)

  • :)
    na nici un comentariu????
    ati ramas masca de ce-s in stare niste galbejiti???
    :D
    2 1
  • designul este semnat de un european.

    ziiing!

    ce este de admirat la coreeni este non-confirmismul abordat in designul actual. Asiaticele incep sa arate bine, designerii (vestici) se pot exprima, designul european nu se regaseste cel american e violent-maniaco-depresiv. Exceptie fac italienii care raman buni la ceea ce se pricep: design auto.

    Din pacate ceea ce vedem va ramane la stadiul de studiu/concept pen'ca prostimea cere putere, putere, putere sa aiba cu ce-si compensa lipsurile.
    1 1
  • desene
    zici ca e scapata din desenele animate care a inebunit toata ASIA, mai ales fata ... e pokemon
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru