Kia ar putea lansa un rival pentru Mazda MX-5

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.10.2010
Prezent la Salonul Auto de la Paris, designerul Kia a declarat că şi-ar dori un model sportiv uşor, capabil să se poziţioneze ca rival al actualului Mazda MX-5.

Succesul de care s-a bucurat roadsterul Mazda MX-5 de la prima generaţie şi până în prezent ar putea servi drept exemplu şi sursă de inspiraţie pentru Kia, care cochetează cu ideea unui astfel de model.

Peter Schreyer, omul care a lăsat Audi pentru a desena modelele constructorului coreeean, a negat vehemant zvonurile în primăvara acestui an la Geneva, însă viziunea sa pare să se fi schimbat între timp. Aflat la Paris, acolo unde Kia a dezvăluit conceptul Pop şi modelul Optima, Schreyer a declarat că nu poate răspunde la întrebări legate de un posibil model roadster.

Cu toate acestea el a afirmat că "un asemenea model ar fi important pentru Kia. MX-5 a făcut multe pentru Mazda. În prezent există fan cluburi dedicate şi mulţi clienţi entuziaşti, care fac parte din istoria modelului Mazda. Orice constructor îşi doreşte asta."

Schreyer a declarat că îşi doreşte să dea naştere unui asemenea model, care ar putea fi inspirat serios de rivalul japonez MX-5.

Kia şi-a expus propria viziune asupra acestui segment în 2007 la Salonul de la Frankfurt, când a prezentat conceptul Kee.

Surse neoficiale vorbeau în trecut despre posibilitatea folosirii unei platforme mai scurte a modelului Genesis Coupe, pentru a da naştere unui model cu tracţiune spate. Data lansării este aşteptată undeva la mijlocul lui 2013. 

via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru