OFICIAL: Abarth Punto Evo esseesse, 180 CP şi 270 Nm

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 13.09.2010
Versiunea Abarth esseesse a lui Punto Evo dezvoltă 180 de cai putere şi ajunge în 7.5 secunde de la 0 la 100 km/h. Aceasta va fi lansată la Salonul de la Paris alături de Abarth 500C esseesse.

Esential

1600 de exemplare Abarth Punto Evo au fost vândute până acum în Europa.
1300 de unităţi Abarth 500C au fost vândute în Europa din amrtie până astăzi.

Abarth, divizia sportivă a celor de la Fiat, a publicat astăzi primele imagini oficiale cu noile Punto Evo şi 500C Abarth împreună cu kiturile suplimentare estetice şi tehnice denumite oficial esseesse. La fel ca până acum, kiturile esseesse pot fi montate de cumpărătorii unui Abarth Punto Evo  sau Abarth 500C prin plata unei sume adiţionale în care sunt incluse schimbări tehnice spectaculoase şi elemente estetice care îşi aduc aportul la îmunătăţirea imaginii sportive a modelelor italiene.

Abarth Punto Evo esseesse

După ce a fost lansat cu fast în Italia şi a primit la Geneva şi o versiune Abarth, noul Punto Evo va putea fi comandat de fanii împătimiţi ai sportivităţii pe patru roţi împreună cu kitul esseesse începând cu această toamnă în Europa, lansările din România urmând să fie anunţate ulterior.

În versiunea esseesse, Abarth Punto Evo primeşte 180 CP şi 270 Nm/3000 rpm. În aceste condiţii, viteza maximă a modelului italian creşte până la 216 km/h, iar acceleraţia 0-100 ajunge la 7.5 secunde.

Din punct de vedere estetic, Abarth punto Evo esseesse iese în evidenţă prin nuanţa specială Campovolo Grey, prin jantele de 18 inch din aliaj cu design şi nuanţă esseesse şi prin interiorul în care viitorii clienţi vor avea la dispoziţie scaune Abarth Corse by Sabelt din piele neagră şi un sistem de navigaţie care dispune de posibilitatea înregistrării datelor telemetrice printr-un sistem dezvoltat de Magneti Marelli.

Abarth 500C esseesse

Versiunea cabrio a hitului Fiat 500 va dispune din această toamnă şi de o variantă supersport. Kitul esseesse care poate fi adăugat opţional peste deja lansatul Abarth 500C conţine atât două nuanţe speciale pentru caroserie (Campovolo Grey şi Pista Grey), cât şi de jante de 17 inch în nuanţă antracit, un difuzor special pentru evacuare care ridică sunetul motorului peste la peste 4000 rpm, scaune Abarth Corse by Sabelt şi, la fel ca e fratele mai mare, sistemul telemetric dezvoltat de Magnetti Marelli. 

Abarth 500C esseesse dispune de un motor turbo de 1.4 litri care dezvoltă 160 CP şi 230 Nm.

Viteza maximă a cabrioletului sportiv italian este de 209 km/h, în timp ce acceleraţia 0-100 km/h se realizează în 7.6 secunde.

Comentarii (5)

  • typo la esential
    1 0
  • Gigel80
    Aiurea
    Au stricat eleganta designului lui Giugiaro cu buza aia neagra de plastic voluminoasa. Prima versiune era mult mai reusita, mai ales pentru ca semana cu un Maseratti.
    3 3
  • GP
    Gigel are dreptate, au chimbat prea mult fata masinii, modelul initial pare mult mai frumos.
    oricum asteptam sa il vedem in realitate.
    Interiorul pare a fi de o calitate superioara versiunii vechi.
    Chiar si fara face lift GP ramane cea mai frumoasa subcompacta.
    Stie cineva cand va aparea in Ro GP EVO??
    4 0
  • Ienăchiţă Văcărescu
    "care îşi aduc aportul"
    1 1
  • catalin
    design
    Da, e mai frumos originalul, simplu si elegant, dar va spun eu ca proprietar: are zeroooo protectie la zgarieturi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru