OFICIAL: Noul Citroen DS4 - imagini şi informaţii

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 30.08.2010
Citroen DS4 întăreşte prezenţa franceză în segmentul compact, propunând un design atrăgător, motoare interesante şi dimensiuni care îl încadrează între hatchback-uri şi crossovere.

Citroen a publicat astăzi primele imagini şi informaţii oficiale legate de cel de-al doilea reprezentant al gamei premium DS. Este vorba de DS4, un hathback compact cu alura de coupe care promite să revoluţioneze piaţa segmentului printr-o ofertă premium nemaiîntâlnită până acum.

La fel ca în cazul C3-DS3, noul DS4 preia baza designului noului Citroen C4, însă trece la un alt nivel de sportivitate prin aplicarea unor tuşe sportive interesante. Marea surpriză vine pentru cei care susţineau că DS4 va fi exclusiv coupe: modelul francez are cinci uşi, doar că mânerele de deschidere a portierelor posterioare sunt ascunse în montantul 3, în stilul Alfa Romeo/Seat.

O altă surpriză interesantă vine din analiza dimensiunilor exterioare ale modelului. Astfel, deşi lungimea îl recomandă clar ca fiind o compactă rasată (4.27 metri), înălţimea trădează un model mult mai înalt decât un hatchback compact clasic. Practic, DS4 are 1.53 metri în înălţime, valoare care îl încadrează pe DS4 perfect între compactele hatchback de pe piaţă şi Nissan Qashqai, de exemplu.

Citroen a gândit un model compact cu linii sportive pe care l-a adaptat şi l-a tras înspre un crossover compact. Până la urmă, denumirea aparent ciudată a conceptului din care a fost dezvoltat noul model, High Rider, se reflectă astfel în forma finală a modelului francez.

La nivelul motorizărilor, Citroen nu vine cu mari surprize. Astfel, fanii francezilor vor avea la dispoziţie trei unităţi pe benzină (1.6 VTi de 120 CP, 1.6 THP de 155 CP şi 1.6 THP de 200 CP) şi două motoare diesel e-HDI, unul de 110 iar celălalt de 160 CP.

via | Citroen

Comentarii (20)

  • absolut ............beton, impresionant,mai ales interiorul!
    37 6
  • :)
    f frumoasa si design si interior!!
    30 6
  • celfaranume
    ff
    naspa
    7 46
  • citroenos
    superscula - oare la ce bani ????
    18 3
  • Wow! In sfarsit... interiorul e identic cu cel al conceptului High Rider. Cool!

    Bravo Citroen! Masina asta e peste orice nemteasca din toate punctele de vedere.

    Astept thumbs down! :D
    50 13
  • tomita
    mda, deci, wow. interiorul promite multe. astept sa il vad live. direct comparativ cu a3 si seria 3
    17 4
  • tomita a3 sau seria 1 poate ... oricand niciodata nu poti compara un ds4 cu un seria 1 sau a3 din toate capitolele
    7 13
  • andrei
    DS4
    imi vine greu sa cred ca asa va arata interiorul... chiar si in cazul versiunii de top.
    In cazul in care va arata asa .. atunci JOS PALARIA!
    Sper sa nu sara calul cu pretul de pornire, ar trebui sa fie cam la acelasi nivel cu Giulieta
    15 2
  • Chill
    Ce entuziasta e lumea. Stati linistiti ca va taie imediat macaroana cu un 30000 Euro ca la DS3 R si va se termina cu bucuria.
    5 9
  • vreau sa vad piele
    3 2
  • ciupeste-te si o sa vezi.
    9 1
  • Parere personala: cam Audi-ish interiorul. In rest superba si originala. Asa cum era de asteptat, la exterior este un C3 cu steroizi. Mi se pare corect sa profite de un exercitiu de design reusit asa cum este C3-ul. Sa vedem totusi cat o sa coste, sper sa nu exagereze
    3 9
  • Garda la sol unde e? Conceptul parca d-aia se numea "High Rider"; ori asta e cat se poate de low rider. Probabil or sa derive un alt model din el pt familisti.
    6 6
  • very nice , how much
    Superb !

    Astia de la Citroen joaca tare cu design-urile lor .

    O masina nemaipomenit la fel ca si C4 , si ca surioara mai mica DS3 .

    All hail CITROEN !
    3 1
  • prea putin
    Putine fotografii ca sa poti emite dreptul de a comenta un produs finit.
    Un C3 "bobastic".
    Parere personala: frumoasa, ...dar la ce bany?
    3 2
  • aceeasi Marie
    Deceptia uriasa este ca in cazul tuturor producatorilor;la prezentare ofera imagini cu cea mai tare dotare,culoi,jante samd.Cand te duci si tu roman sarac sa vezi ce poti lua la un 12-14000 de euro-STOP. Scaune aproape de Logan,alba sau rosie nemetalizat,motor de 1.4 si 75 de cai,bordul din PET-uri si eventual fara parasolarul din dreapta(cum era pe timpuri la Solenza-optional).Te desumflii vazand marea diferenta dintre ce-ti prezinta pe net si ce-ti ofera in magazin si sfasesti ,injurand ,tot pe la Dacia sau alt lowcost ateptand timpul cand...,,las' ca-mi ieu si io una peste 5 ani la secand''
    14 1
  • Firestarter
    "creative technologie"
    Hmm... francezii joaca pe o carte riscanta cu gama DS insa este foarte posibil sa iasa castigatori. Cu acest DS4 tintesc clientii pentru A3, Seria 1, Alfa Giulietta si dupa cum stau lucrurile, Citroen ar putea sa isi creeze propria nisa. In timp ce alti producatori mizeaza cam pe aceleasi retete, Citroen a inventat gama DS cu care aduce mult aer proaspat pe piata. Strict estetic, in clasa compacta Giulietta a ridicat pana in prezent standardele insa acest DS4 cred ca va reusi sa o surclaseze. Interiorul prezentat in imagini este superior tuturor celorlalte, indiferent despre care marca europeana vorbim. Daca cel din imagini ajunge pe piata la pretul de maxim 32 000 euro ar putea fi un succes. Ma refer aici la pietele mature ale europei de vest si nu la cele emergente din care face parte si Romania. Bineinteles, succesul nu va fi garantat doar de pret si design motiv pentru care ramane sa vedem ce performante dinamice are acest DS4. Deocamdata nici pe noul C4 nu l-am vazut inca in teste pentru a avea o idee despre platforma tehnica a acestuia.

    Oricum ar fi, le doresc succes. Citroen se pare ca reuseste prin noile modele o integrare perfecta a platformei de comunicare "creative technologie"
    6 1
  • @VladB
    masina e destul de cocotata nu inteleg cam cat vrei tu sa fie garda la sol?
    1 1
  • mda....
    de ce au inaltat-o atat de mult ??? .. in rest, un C4 (noul C4) putin restilizat... numele de DS cere mai mult parca....
    0 2
  • ..........
    Exterior reusit chiar frumos dar interioru fara cuvinte dea dreptu superb,magnific mai ales bordu ala din piele combinat q usile tot din piele arata bestial...panoul central n-are rost sa vb k toata lumeea zice la fel...( e foarte foarte reusit si frumoss )
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru