Salonul Auto de la Paris 2012

Lumeneo Neoma Roadster, un roadster electric, debutează la Paris

Publicat Luni, 24.09.2012
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Lumeneo Neoma Roadster, un roadster electric, debutează la Paris - Poza 1
Francezii de la Lumeneo au anunţat că vin la Paris cu un roadster numit Neoma. Acesta are 800 kilograme, 46 CP şi o autonomie de 140 kilometri.

Lumeneo, un producător francez de vehicule electrice, a anunţat că va prezenta modelul Neoma Roadster la Salonul Auto de la Paris. Acesta reprezintă o versiune decapotabilă a berlinei Neoma şi prezintă un design mai sportiv faţă de modelul pe care este bazat. Transformarea de la berlină la roadster i-a ”furat” lui Neoma două locuri, dar i-a adus în schimb o serie de trăsături mai sportive. Modelul primeşte o suspensie sport, o gardă la sol redusă, scaune sport şi un set de jante din aliaj de 17 inch.

Lumeneo Neoma Roadster are un motor de 46 CP, suficient pentru a propulsa roadsterul electric de 800 kg până la 110 km/h, în timp ce autonomia este de 140 kilometri, rezonabil pentru bateriile sale de 14 kWh. Nu este clar dacă Neoma Roadster prezintă platforma tehnică a lui Smera, cel mai cunoscut model al mărcii franţuzeşti.

Urmareste Automarket
Constructorul francez Lumeneo a debutat în 2006.
Lumeneo este sprijinită de compania SNCF, transportorul feroviar de stat al francezilor, care a investit 1.5 milioane de euro în acest constructor. În prezent, Lumeneo oferă modelul Smera în Paris la un preţ de pornire de 24.500 de euro (după deducţia de 5.000 de euro acoperită de guvern). Modelul are o viteză maximă de 110 km/h şi o autonomie de 100 kilometri. Lumeneo Smera iese în evidenţă prin faptul că se înclină cu până la 25 de grade când abordează virajele, la fel ca trenurile TGV ale investitorului principal, SNCF.

Via Autoevolution


Comentarii (1)

  • Mircea
    trebuie sa fi tampit sa iti iei asa ceva
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru