Salonul Auto de la Paris 2018

LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris

Publicat Marti, 02.10.2018
de Mircea Meşter
Comenteaza 4
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 1
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 2
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 3
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 4
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 5
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 6
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 7
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 8
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 9
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 10
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 11
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 12
LIVE BLOG: Noutățile anunțate la Salonul Auto de la Paris - Poza 13
Automarket vă ține în priză cu toate noutățile și premierele anunțate la Salonul Auto de la Paris în cursul zilelor de 2 și 3 octombrie.

Salonul Auto de la Paris și-a deschis porțile cu două zile dedicate jurnaliștilor: 2 și 3 octombrie. Echipa Automarket este prezentă atât la Paris, cât și la București pentru a vă oferi cele mai noi lansări imediat după ce ele sunt publice. Revino în acest articol pe parcursul celor două zile de presă pentru a afla cele mai noi informații de la Salonul Auto.

Nu uita că lista completă de premiere lansate la Paris poate fi consultată pe secțiunea specială disponibilă AICI.

---

17:58 - Salonul de la Paris a beneficiat de prezența exotică a constructorului vietnamez Vinfast. Aceștia au avut stand dedicat la Salon, iar cele două premiere au fost prezentate de David Beckham. Detalii complete și fotografii cu sedanul LUX A2.0 (sedan de clasă mare) și LUX SA2.0 (SUV din segmentul mare) puteți vedea în acest articol.

17:50 - Carlos Tavares, CEO PSA (Peugeot-Citroen-Opel), într-un interviu pentru The Telegraph: "Lipsa unei înțelegeri între Marea Britanie și Uniunea Europeană în cazul Brexit nu este acceptabilă pentru noi"

16:50 - Nici fanii motorsportului nu au fost uitați la Salonul Auto de la Paris. Audi a prezentat noul R8 LMS GT3, o mașină dedicată competițiilor de circuit.

16:05 - Despre noul Kia Proceed am mai vorbit aici. Am văzut fotografiile și informațiile oficiale, am participat la prezentarea în avanpremieră mondială, care a avut loc la Barcelona, iar acum îl vedem la standul Kia de la Paris. Încă ne obișnuim cu gândul că Proceed nu mai e un hatchback cu trei uși, ci un fel de Shooting Brake, dar cu 5 uși.

15:50 - Rămânem puțin la standul Peugeot pentru a vedea noul 508 SW First Edition, o ediție specială dedicată debutului oficial de piață al break-ului bazat pe noua generație Peugeot 508. 

15:40 - Unul dintre cele mai vizitate standuri de la Paris este cel al francezilor de la Peugeot. Nu neapărat pentru modelele noi, ci pentru acest concept retro fabulos. Este electric, are 460 CP și o autonomie de 600 de kilometri. Deși, fie vorba între noi, Peugeot putea spune orice, pentru că nu-l vom vedea în versiune de serie prea curând. Se numește e-Legend și este inspirat din celebrul coupe 504, cu care francezii făceau furori în anii '60-'70. L-am văzut pe viu și vi-l prezentăm și vouă în imaginile de mai jos. 

15:25 - Dacă ați vrut să-l vedeți pe viu pe noul Mercedes EQC, primul SUV din noua gamă electrică a nemților, iată-l.

15:10 - Trecem pe la standul BMW pentru a vedea pe viu noul Z4.

15:00 - Fanii off-road răsuflă ușurați: noul Suzuki Jimny a primit o generație nouă. Despre care puteți citi mai multe în acest articol. Dacă vreți să-l vedeți pe viu, ăsta e: 

14:50 - Galerie foto de la standul BMW cu noul Seria 3:

14:40 - Nu au trecut decât două ore de la prezentarea oficială a noii generații BMW Seria 3, iar BMW plusează cu un anunț important pentru cei care vor o mașină și mai agresivă decât ceea ce oferă pachetul M "clasic". Acesta este Seria 3 cu M Performance Parts, o serie de accesorii cu rol aerodinamic sau pur și simplu estetic dezvoltate de divizia M GmbH. Detaliile sunt în acest articol.

14:35 - Toyota Mirai, model electric japonez care funcționează pe pile de combustie pe bază de hidrogen, începe să acopere din ce în ce mai mult din harta europeană.

În 2018 se va lansa în Franța, iar prețul său va fi de circa 80.000 de euro. În franța există doar 23 de stații de alimentare cu hidrogen.

14:35 - BMW confirmă lansarea în 2021 a unui sedan electric denumit i4. Acesta se va așeza în gamă deasupra lui i3 și va oferi o autonomie electrică de 700 de kilometri.

14.30 - Dacă fanii Skoda se bazau până acum pe Octavia RS dacă aveau nevoie de sare și piper în viața lor, constructorul ceh va plusa în anii următori cu un hot hatch adevărat. Acesta va avea la bază conceptul Vision RS, care are un sistem hibrid de 245 CP despre care puteți citi mai multe aici.

 

14:25 - Primele detalii despre sistemele hibride plug-in pe care le pregătește Renault pe Megane și Captur: motor 1.6 benzină plus motor electric, autonomie electrică maximă 50 de kilometri, lansare după 2020.

14:20 - Șeful Daimler, Dieter Zetsche, într-un interviu acordat la Paris colegilor britanici de la Autocar: "Dezbaterea despre motoarele diesel este o non-problemă".

14:15 - Apariție surpriză la Salonul Auto de la Paris. David Beckham a fost prezentatorul unor lansări în premieră mondială. Nu e vorba de o marcă cunoscută, ci de primul brand auto vietnamez care scoate capul în Europa: Vinfast. Numele primelor două modele lansate de Vinfast: LUX A2.0 Saloon and LUX SA2.0 SUV. S-a scos maxim din ce-a fost. Doamne-ajută, David.

14:05 - Dacă Hyundai a lansat pachetul estetic N Option pe i30, partenerii de grup de la Kia au lansat și ei pachetul GT Line. Aceeași poveste: accesorii sportive care îmbunătățesc look-ul exterior și interior al recent lansatului Ceed.

13:50 - Pe lângă Duster 1.3 Turbo, Dacia le mai oferă o surpriză fanilor care se prezintă la standul mărcii de la Salonul parizian. Aceștia pot vota între 3 versiuni artistice ale lui Sandero Stepway, iar versiunea câștigătoare va intra în vânzare. Într-o serie "foarte limitată", după cum spun cei de la Renault.

 

13:45 - Faceți cunoștință cu noul pachet estetic N Option pe care clienții lui Hyundai i30 îl vor putea comanda pe orice versiune de motorizare pentru a înfrumuseța designul exterior al mașinii. Deloc rău.

13:35 - În standul Peugeot de la Salonul Auto dai de noul 508 break, care este prezentat în două versiuni: cu motoare clasice și hibrid plug-in. Cu 40 de kilometri autonomie.

13:15 - Viitorul imaginat de Renault: EZ-Ultimo Concept la standul mărcii franceze:

13:05 - Noul Renault Kadjar facelift, live de la stand:

12:50 - Informații despre noul Toyota RAV4 hibrid: motor pe benzină de 2.5 litri plus motor electric, puterea totală a sistemului e de 222 de cai putere. (+25 față de anterioara versiune). 8.1 secunde pentru 0-100 km/h. Tracțiune integrală. Noul RAV4 va puytea fi comandat și într-o variantă pe benzină cu motor de 2.0 litri. Detalii în acest articol.

12:40 - Designerii Renault sunt într-o perioadă futuristă a vieții lor. Iar noul concept EZ-Ultimo, prezentat astăzi la Paris, este o viziune a viitorului în ceea ce privește o limuzină dedicată unei singure persoane. Care se lăfăie în confort și lux. Aici găsești mai multe detalii.

12:20 - La standul Dacia nu pare să fie nimic nou. Doar că, atunci când te uiți sub capota lui Duster, afli că acolo stă cel mai puternic motor din istoria Dacia: un 1.3 Turbo de 130 sau 150 de cai putere.

12:10 - Primele fotografii de la Salon:

11:45 - Avem un clip care ne prezintă noutățile aduse de noul BMW Seria 3.

11:35 - Cei de la Hyundai iau modelul deja utilizat de multe mărci din industrie și anunță un pachet estetic denumit N Option disponibil inițial pe gama i30.

Acesta transformă orice versiune de motorizare într-una cu look agresiv. Pachetul M, pachetul AMG, S-Line, ST-Line și celelalte abordări asemănătoare ne-au arătat deja cum se face.

11:30 - Rămânem puțin la Toyota pentru a afla că noul Supra va debuta la Salonul Auto de la Detroit. Adică în ianuarie 2019. Puneți-vă remindere, se anunță ceva frumos.

11:25 - Știam deja că Toyota Camry îl înlocuiește pe Avensis în gama europeană a mărcii. Ce nu știam era cu ce motoare vom găsi noul Toyota Camry în showroom-urile Toyota. Acum știm: va fi hibrid și va avea 218 CP.

11:15 - Revenim la Porsche: germanii au anunțat911 va avea o versiune limitată denumită 911 Speedster. Conceptul acesteia a fost prezentat la Paris și doar 1948 de fericiți clienți se vor putea bucura de această mașină în toată lumea. Ceva ne spune că toate unitățile au fost deja antamate.

11:10 - Noutăți interesante dinspre Mazda. Japonezii au anunțat că toate modelele gamei vor avea un grad mai mare sau mai mic de electrificare până în 2030, iar 5% dintre versiunile vândute vor fi 100% electrice. Bonus: motorul rotativ revine în gama Mazda ca prelungitor de autonomie pe viitoarele versiuni electrice cu range extender. Mai multe detalii în acest articol dedicat.

11:05 - Porsche a prezentat noul Macan facelift. Știam deja cum arată mașina, dar astăzi am aflat detaliile tehnice despre noul moor 2.0 Turbo de 245 CP.

11:00 - Mercedes-Benz a lansat la Paris noua generație Clasa B. O schimbare estetică binevenită care transformă monovolumul compact al nemților într-un soi de Clasa A mai voluminos. 

10:45 - Imagini și fotografii oficiale cu noua generație BMW Seria 3. Vă invităm pe articolul dedicat pentru discuții pe marginea designului celei de-a șaptea generații Seria 3.

09:40 - Avem cel mai puternic model Dacia din istorie. Duster se prezintă la Paris în versiune 1.3 Turbo de 130 sau 150 CP și poate fi comandat fie 4x2, fie 4x4. Odată cu noul motor, Duster le oferă clienților și Android Auto și Apple CarPlay. Știați că pe BMW nu există Android Auto, da?

09:35 - Tot de la Renault avem o informație interesantă: viitoarea generație Clio va fi hibridă (benzină+electric), iar viitoarele Megane și Captur vor putea fi comandate în versiuni Plug-in Hybrid. Din 2020 încolo.

09:30 - Bună dimineața de la Salonul Auto de la Paris. Începem sesiunea de informații de azi cu premierele anunțate aseară de Renault. La Renault avem un showcar electric care anunță un SUV citadin ceva mai mic decât Actualul Captur. Numele său e K-EZ și va debuta în 2019 în China, apoi va veni probabil și în Europa. Că nu degaba l-or fi prezentat la Paris, nu?

 


Comentarii (4)

  • kim_vl
    Hai cu RAV4
    1 1
  • @kim_vl
    vorbim de mașini...lasă căruțele
    3 1
  • kim_vl
    Acrii-s strugurii...
    1 1
  • kim_vl
    @AM
    Sunt disponibile in Ro preturile la noul Macan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru