11 septembrie 2001: peste 3.000 de vehicule distruse într-o singură zi

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Atacul de la 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center a distrus peste 3.000 de vehicule ale instituţiilor newyorkeze şi ale locuitorilor metropolei americane.

Atentatul terorist de la World Trade Center şi Pentagon din 11 septembrie 2001 a curmat vieţile a aproximativ 3.000 de persoane, însă aceastea nu au fost singurele pierderi înregistrate de americani. Peste 3.000 de vehicule au fost distruse în acea zi neagră pentru poporul american.

Departamentul de Stingere a Incendiilor din New York a înregistrat cele mai mari pagube materiale. În doar o oră şi jumătate aceştia au pierdut 54 de vehicule de intervenţie care valorează 750.000 de dolari fiecare. De asemnea, poliţia newyorkeză a pierdut în acelaşi interval de timp 187 de automobile, dintre care 126 de unităţi Crown Victoria Interceptor şi 20 de exemplare Explorer.

Oficialii Ford au declarat că 27 de unităţi aparţinând celor de la FBI, ATF sau Serviciile Secrete au fost înlocuite în urma atacului de la WTC. Cei de la General Motors au înlocuit 150 de vehicule, majoritatea fiind maşini de poliţie. Acestea sunt doar pierderile suferite de instituţiile din New-York, însă cele mai multe automobile distruse aparţineau locuitorilor metropolei care, la acea oră, se aflau în apropierea WTC.

Când primul avion deturnat a lovit Turnul de nord, maşinile din jurul acestuia aflate în trafic au fost cuprinse de flăcări.

După acele momente de panică, poliţia din New York a reuşit să se mobilizeze şi să oprescă traficul din zona Turnurilor Gemene, pentru a limita astfel pierderile. Parcarea subterană a complexului WTC era concepută să găzduiască 2.000 de automobile, dar P.J. Crowley, vicepreşedinte al Insurance Information Institute, crede că doar jumătate dintre acele locuri erau ocupate în momentul atacului terorist.

Via | Thecarconnection

Comentarii (10)

  • interesant ....
    desi amintirea crimei de la 11 septembrie ...
    ..
    ce sa-i facem, suntem oi si ne formam opiniile si credintele dupa ce ni se serveste la TV ... sau "sunt oi" si isi formeaza credintele dupa ce li se serveste la TV .. depinde in ce "tabara" esti ;)
    9 2
  • La ce macel a fost acolo, parca numarul de masini busite mai conteaza. Pare un articol un pic cam...ciudat ca sa zic asa.
    16 0
  • Daca americanii au distrus Irakul si le ia cu forta petrolul ,sunt Peacemakeri . Daca arabii ii bubuie in vreun fel pe americani ,sunt teroristi
    18 3
  • @besche
    Ce legatura are Irakul cu 11 septembrie? Aia au tabarat in Afganistan dupa. Guvernul lui Sadam n-a avut nicio treaba cu terorismul
    2 14
  • Stanila
    Se vede de la o posta ca americanii vor sa cucereasca lumea!
    8 3
  • @blue
    si afganistanul trebuia ,,pacificat'' si curatat de ,,teroristi'' avand in vedere ca resursele din subsol au fost estimate de SUA la 3000 de miliarde dolari americani
    10 0
  • elodia nu a votat astazi
    ...interesant ca statistica, dar...fiecare trage spuza pe turta lui....seamana cu OTV in preajma alegerilor...
    2 1
  • @Blue
    poate nu stii....Irakul a fost OCUPAT dupa 11 septembrie, fiind considerat principalul vinovat. A fost doar un pretext nesimtit de a-si justifica un razboi inutil si de a-si ascunde neputinta in a-si apara teritoriul. Apoi "vinovatul" a fost dibuit in Afganistan. Intre timp au uitat de ce au navalit in cea mai bogata tara saraca din lumea asta gasind "din intamplare" poate cele mai vaste rezerve dupa cele ale Rusiei.

    bafta la invatat istorie
    11 0
  • Bah
    Vorbiti mai de masini, dati-i in masa de teroristi.
    2 3
  • :)
    Români, anexaţi SUA!
    SUA, pământ românesc!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru