13.000 de kilometri africani cu Mini

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 02.05.2006
Chiar daca poate parea un model sensibil la prima vedere, un Mini reuseste lucruri de neconceput pentru altii. Cum ar fi, de exemplu, traversarea Africii in 49 de zile.

Ideea unei expeditii auto de 13.000 de kilometri si 49 de zile intre Africa de Sud si Anglia ar parea ca sugereaza modele calite in off-road si foarte spatioase – in genul Range Rover, Touareg, Q7, X5 si asa mai departe.

Si totusi, o echipa formata din trei modele Mini Cooper S usor modificate tocmai a terminat o astfel de aventura, parcurgand in aceasta perioada 10 tari (incluzand aici Botswana, Egipt si Sudan – state mai putin prietenoase din punctul de vedere al sistemului de transport).

Pentru a reusi sa faca fata pe drumurile (uneori inexistente) ale Africii, masinile au avut garda la sol ridicata pana la 23 de centimetri, suspensii modificate si pneuri dure, pretabile la o astfel de provocare. Scaunele posterioare au fost eliminate pentru a face loc unui set complet de roti de rezerva si spatiului pentru provizii.

Calatoria a inceput in 9 martie la Johannesburg (Africa de Sud) si s-a incheiat la Oxford, locul in care se fabrica modelul britanic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru