2012: Hyundai va deveni membru al Asociaţiei Europene a Producătorilor de Automobile

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.06.2011
Hyundai Motor Europe va deveni membru al ACEA începând cu ianuarie 2012. Constructorul este cel de-al doilea concern asiatic care intră în Asociaţia Producătorilor de Automobile din Europa.

Consiliul general al Asociaţiei Producătorilor de Automobile din Europa a acceptat cererea de înscriere celor de la Hyundai Motor Europe. Divizia europeană a constructorului coreean de automobile va face parte din ACEA începând cu anul 2012. Printre membrii ACEA se numără BMW Group, DAF Trucks, Daimler, FIAT S.p.A., Ford of Europe, General Motors Europe, MAN Truck&Bus, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault Group, Scania, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars şi Volvo Group.

În timp ce ACEA a fost fondată în 1991, Hyundai este o marcă prezentă pe piaţa europeană din 1977. De atunci, constructorul din Coreea de Sud trece printr-o extindere şi mondernizare continuă a gamei sale, sărbătorind recent vânzarea a cinci milioane de unităţi în Europa. Centrul tehnic al Hyundai Motor Europe este în Ruesselsheim, Germania, în timp ce fabrica este localizată în Republica Cehă. Uzina produce peste 50% din automobilele Hyundai vândute în Europa.

ACEA este responsabilă pentru clasificarea uleiurilor de motor pentru propulsoare în patru timpi.

În mod surprinzător, nu există nicio asociaţie a importatorilor de automobile în Europa. Testele ACEA sunt mult mai severe decât standardele API şi ILSAC, iar rezultatele lor sunt utilizate şi de alţi constructori de automobile. Respectivul standard a apărut în momentul în care producătorii europeni de automobile au constatat că uleiurile care respectau normele API nu erau compatibile cu necesităţile motoarelor europene. Numeroşi constructori de automobile au acum propriile lor standarde de calitate pentru uleiuri, înregistrate de ACEA.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • Protestez!
    Ce dracu sa faca hyundai acolo?!
    Deci cam pe vremea in care Renault introducea primul turbocompresor in Formula 1 si castiga cursa dupa cursa, coreenii astia deabia daca descoperisera roata... iar acum... ne dam cu parerea pe la ACEA... mai sa fie!
    18 6
  • @Protestez
    important pentru constructori este prezentu nu trecutu.....
    uitate la marii constructori si iti dai seama despre ce vorbesc.......
    despre Hyundai putem vorbi ca o putere in lumea auto.......
    in Europa Hyundai are modele putin mai slabe decat Renault........
    insa in State hyundai este considerat constructor de lux....
    Equus este o masina superba.......Genesis la fel......deci in urmatori ani ne putem astepta k Hyundai sa atace trio-ul germal chiar la 'noi' acasa...
    5 2
  • Piete cu potential acum sunt China, India, Brazilia, Rusia, nu SUA. Oricum, luand in calcul cu ce calitate sunt obisnuiti la propriile "creatii", americanilor poti sa le arati si un rahat pe bat ca tot frumos il vor vedea... asa si cu hyundai
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru