50% din vehiculele GM, alimentate cu etanol in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.02.2008
General Motors a anuntat ca intentioneaza ca pana in 2012, 50% din vehiculele produse sa fie alimentate cu etanol.

Esential

15 modele capabile sa functioneze pe baza de etanol vor exista in gama GM in 2009.
2012 este anul in care jumatate din flota GM va putea functiona pe baza de etanol.

GM este hotarat sa respecte normele de poluare impuse de organizatiile nord-americane si europene de protectie a mediului, si anunta modificari majore in interiorul gamei. Eforturile americanilor vizeaza atat dezvoltarea unor vehicule hibride sau electrice cat si adaptarea actualelor modele la alimentarea cu biocombustibil.

Constructorul american mizeaza insa pe o popularizare a combustibililor alternativi si anunta ca pana cel tarziu in 2012, jumatate din modelele pe care le va produce vor fi adaptate pentru alimentarea cu bioetanol.

Troy Clarke, presedintele diviziei nord-americane GM, a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an 11 vehicule din gama vor putea functiona cu biocombustibil, cifra urmand sa creasca la 15 vehicule pana la sfarsitul lui 2009.

Ca raspuns la declaratiile GM, compania producatoare de biocombustibil Coskata, la care si constructorul american detine actiuni, a anuntat ca va deschide o uzina comerciala pentru a spori productia pana in 2010. Astfel, numarul statiilor de alimentare cu bioetanol ar urma sa creasca considerabil, incurajand vehiculele care pot functiona pe baza de biocombustibil.

via | MotorAuthority

Taguri: GM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru