60 de ani de la primul Saab

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.06.2007
Fostul constructor de avioane celebreaza zilele acestea 60 de ani de la lansarea primului sau automobil: Saab 92.

Celebrul constructor suedez Saab celebreaza 60 de ani de la startul productiei de automobile. In 1947, la Trollhattan, Saab 92 devenea primul automobil care iesea de pe linia de productia a fostului constructor de avioane.

Modelul 92 a devenit rapid emblema brandului si a inspirat linia de design si de motorizari a automobilelor urmatoare. Brandul suedez s-a remarcat de-a lungul istoriei sale prin numeroasele progrese facute pentru siguranta, pentru ergonomia soferului, pentru protectia mediului, pentru performanta motorului prin supraalimentare.

Fanii brandului sau adunat la Trollhattan sa celebreze 60 de ani de traditie suedeza chiar daca Saab se afla de ceva vreme sub dictatura gigantului GM.

Comentarii (6)

  • Ionut_cluj
    Saab
    Daca o masina poate avea o personalitate a ei, aceasta se numeste Saab!
    0 0
  • suedezu
    ce vrei sa spui bogdane!!!
    Salut tinere. Saab nu este fost constructor de avioane. Saab inca mai face avioane (militare). Unele chiar foarte bune. E o chestie de cultura generala. Informati-va cum trebuie. Nu scrieti alandala. Saab face si astazi avioane.
    0 0
  • prudentul
    SAAB
    SAAB=Svenska Aeroplan AB. (Ab=Aktiebolaget=societate pe actiuni). SAAB vrea sa vand Gripen pentru armata romana si concureaza cu americanii (F18 sau F 16 SH) si Eurofighter. Asa ca nu-s fosti constructori de avioane.
    0 0
  • AndreiRN
    Saab
    "Saab se afla de ceva vreme sub dictatura gigantului GM."
    Daca nu isi risca GM capitalul sa-i cumpere in prag de faliment acuma nu mai existau.
    "SAAB vrea sa vand Gripen pentru armata romana si concureaza cu americanii"
    Intre a vrea si a fi in stare este mare diferenta. Gripen a fost si este un program subventionat de guvern care a produs avioane ce se prabuseau la teste. Nu este nici-o legatura intre firma Saab de masini si cea de avioane. Sau singura conectie este ca au pornit din capitalul statului.
    Acum noile masini Saab sunt facute pe sasiuri de .... Subaru si GM le-a pus in vedere ca daca nu incep sa faca si ei profit pe picioarele lor vor fi lichidati. Li se face cadou anual zeci de milioane de $.
    0 0
  • Saab
    noile masini Saab sunt facute pe sasiuri de ...Saab, cu motoare pe benzina de...Saab si motoare diesel )2.2 TiD de Opel.
    Saab are profit, nu se pune problema.
    0 0
  • AndreiRN
    Saab
    Mai informeaza-te. Saab face caroserii, interioare, si un singur motor. Restul primeste de la tata GM.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru