800 de cai putere pentru Bentley Continental GT

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 14.04.2008
Casa japoneza de tuning ASI pregateste un Bentley Continental GT capabil sa dezvolte 800 de cai putere.

Esential

800 de cai putere va dezvolta Bentley ASI Tetsu.
29 de exemplare Tetsu va produce casa de tuning ASI.

Casele germane de tuning sunt concurate din ce in ce mai des de cele asiatice. Dupa ce au cucerit pietele mondiale cu modelele lor, japonezii incearca sa faca acelasi lucru si cu modelele modificate de ei.

Ultima creatie in acest domeniu, care vine de pe continentul asiatic, apartine casei de tuning ASI. Japonezii isi indreapta atentia numai asupra versiunilor de top produse de Bentley, cel mai nou pachet de accesorii dezvaluit de ASI fiind pregatit special pentru toata gama GT: Continental GT, GTC si Flying Spur.

ASI a reusit sa imprime gamei GT un aspect mult mai agresiv si sa accentueze imaginea de limuzina sportiva cu ajutorul unui bodykit total nou din fibra de carbon si a unor jante de 22 de inch din aliaj.

Modificari importante au fost operate si la nivelul motorului, Continental GT reusind sa se bucure in final de 640 de cai putere, versiunea standard oferind doar 560 CP. Pe langa noul sistem ECU, care a marit considerabil puterea motorului, ASI a adus modificari si la nivelul suspensiilor si franelor, imbunatatind manevrabilitatea.

Se pare insa ca marea surpriza pe care o pregatesc japonezii este Tetsu, un model care va fi capabil sa dezvolte 800 de cai putere.

Lloyd Williams, directorul de vanzari al celor de la ASI, a declarat ca motorul W12 de 6.0 litri, regasit pe versiunea standard va reusi sa ofere 800 de cai multumita inlocuirii unitatii ECU, a sistemului de evacuare si a imbunatatirii transmisiei.

Doar 29 de exemplare Tetsu vor fi produse, pretul fixat de ASI pentru aceste masini exclusiviste fiind fixat undeva la peste 600.000 de dolari. ASI va oferi mai multe detalii despre bolidul limuzina la sfarsitul acestei luni cand se estimeaza finalizarea testelor.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Ce-mi facura astia din puiu meu?
    Ma, ce imi facurati din puiu meu cuminte?...:(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru