800.000 de euro pentru un Zagato Continental GTZ

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.04.2008
Zagato Continental GTZ, rezultatul colaborarii dintre Bentley si casa italiana de design, s-a vandut cu 800.000 de euro.

Esential

50.000 de euro costa blocurile optice create de Zagato pentru Continental GT Speed.
550.000 de euro costa toate modificarile operate de Zagato asupra modelului GT Speed.
610 cai putere dezvolta propulsorul W12 instalat de Bentley pe Continental GT Speed.

Salonul Auto de la Geneva a marcat debutul unor colaborari fructoase intre marile case de design europene si constructorii de automobile cu renume. Un exemplu concret in acest sens este Zagato Continental GTZ, rezultatul unui parteneriat de succes intre inginerii britanici si designerii italieni.

Limuzina sportiva, personalizata de Zagato, are la baza deja celebrul Continental GT Speed si va fi produsa in doar 4 exemplare. Casa italiana de design nu a operat modificari la nivelul propulsorului, unitatea W12 oferind aceeasi putere impresionanta de 610 cai.

Partea posterioara a primit insa o noua infatisare multumita noilor blocuri optice cu lumini LED care costa "doar" 50.000 de euro. Potrivit informatiilor oficiale oferite de Zagato, costul modificarilor operate la nivelul limuzinei sportive britanice a fost estimat la peste 550.000 de euro.

Desi publicul ar fi tentat sa creada ca se vor gasi cu greu clienti pentru un asemenea model exotic trebuie sa va anuntam ca un exemplar a fost deja vandut, viitorul proprietar platind 800.000 de euro pentru Zagato Continental GTZ.

Comentarii (2)

  • andrei
    ce nervoasa e mashina asta
    ...dar totusi... 50.000 de euro pt blocurile optice... dar asata e, daca vrei calitate tre sa plateshti;) shi ink cum:P
    0 0
  • fewf
    eu am un bentley dar nu de 800.000.a mea costa in jur de 500.000 de euro
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru