900 de clienti s-au interesat de Porsche 918 Spyder. Va fi produs in serie?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.04.2010
Unul dintre sefii Porsche a declarat ca, pentru a putea produce 918 Spyder, germanii au nevoie de 1000 de comenzi ferme din partea clientilor. Pana acum s-au strans 900.

Desi a fost creat initial doar pentru a arata lumii potentialul ecologic al celor de la Porsche, 918 Spyder - model prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie - ar putea fi produs in serie in urma cererilor clientilor. Conform sefului departamentului de dezvoltare al celor de la Porsche, Wolfgang Duerheimer, 900 de clienti s-au aratat deja interesati de modelul german, Porsche avand nevoie insa de cel putin 1000 de comenzi ferme pentru a crea linia de asamblare pentru sportiva hibrida din Stuttgart.

"Avem nevoie de 1000 de clienti serios interesati de model pentru a pune pe picioare un proiect viabil. Sunt increzator insa ca vom ajunge foarte curand la aceasta cifra", a declarat Duerheimer, citat de Bloomberg.

Porsche 918 Spyder dispune de un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor V8 de 500 CP si din doua motoare electrice care totalizeaza 218 CP. La fel ca Toyota Prius, Porsche 918 Spyder este un full hybrid, deci poate sa parcurga o distanta limitata exclusiv pe curent electric.

Porsche 918 Spyder are patru moduri diferite de rulare. Astfel, soferul poate sa opteze pentru perfomante maxime sau pentru eficienta maxima, dar si pentru alte doua moduri care sunt incadrate intre cele doua extreme mentionate anterior.

Modul Hybrid imbina ambele trenuri de propulsie pentru o economie de carburant optima, iar modul Sport Hybrid ofera un plus de performanta. Potrivit primelor informatii, Porsche 918 Spyder poate sa parcurga pana la 26 de kilometri in modul 100% electric.

via | Bloomberg

Comentarii (4)

  • CelFaraNume
    Negru inseamna INFECT!
    cu siguranta! o sa ii vedem pe cocalarii din RO instant cu asa ceva! Eu daca as fii presedinte VW as interzice vanzarea spre cei de culoare inchisa!
    4 19
  • Zupermen
    Cata prostie
    Esti xenofob.
    4 2
  • gabi_o
    Bravo
    Arata pur si simplu BESTIAL!
    0 0
  • Pai daca era asa dadeau jaguar si land rover faliment ca nici ratan tata nu e prea alb :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru