9ff ravneste la recordul lui Veyron

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 27.03.2007
Casa de tuning 9ff, specializata in tuning-ul Porsche, pregateste GT9, cu care spera sa doboare recordul lui Veyron.

Tunerii de la 9ff, specializati in modificarea modelelor Porsche, intentioneaza sa doboare recordul de viteza detinut de Bugatti Veyron. Germanii dezvolta in acest sens un supercar de 900 de cai putere intitulat GT9, bazat in mare parte pe modelul de serie 911.

Masina este asamblata in prezent la uzina 9ff din Dortmund, Germania. Tunerii intentioneaza ca aceasta sa fie gata pana la testele de viteza organizate de Auto Motor und Sport pe pista de la Nardo.

Jan Fatthauer, boss-ul 9ff, spera ca GT9 va atinge o viteza maxima de 409 km/h, care sa eclipseze performanta de 407 km/h a Veyron-ului. 9ff a mai inregistrat performante deosebite cu masinile sale: in 2004, modelul V400 cu un motor de 840 de cai putere, bazat tot pe un Porsche 911, a atins o viteza maxima de 387.9 km/h.

Potrivit lui Fatthauer, motorul de 4.2 litri al lui GT9 va putea produce 910 sau chiar 950 cai putere, multumita celor doua turbine care echipeaza motorul amplasat central.

Daca GT9 reuseste sa atinga 409 kmh pe pista lunga de 12.5 kilometri, performanta nu va fi la fel de impresionanta avand in vedere ca Veyron a stabilit recordul pe pista VW Ehra Lessien, de doar 9 kilometri.

9ff a declarat ca a vandut deja doua exemplare ale modelului aflat inca in constructie. Pretul porneste de la 400.000 de euro, un pret mic in comparatie cu cel al lui Bugatti Veyron.

Producatori ca SSC, Koenigsegg si Saleen au incercat deja sa doboare recordul lui Veyron. Cea mai recenta incercare apartine celor de la SSC, care au esuat din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Comentarii (1)

  • INTERESANT
    VAD INTERESANT ACEST LUCRU DAR NU VREAU CA CEI DE LA PORSCHE SA INCEAPA SA PLANGA CA SSC-UL BAFTA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru