SSC nu a doborat recordul lui Veyron

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.03.2007
Shelby Super Cars nu a reusit sa doboare recordul de viteza (407 km/h), detinut de Bugatti Veyron.

Asa cum va anuntam saptamanile trecute, constructorul american de masini sport, Shelby Super Cars (SSC), a incercat sa doboare recordul de viteza al unei masini de serie, detinut in prezent de Bugatti Veyron. Modelul Ultimate Aero TT nu a reusit insa sa atinga decat 370 de km/h, cu 37 de km/h mai putin decat recordul lui Veyron.

Provocarea, indelung mediatizata, care a avut loc pe o sectiune inchisa a unei autostrazi din Nevada, era pe punctul de a fi anulata cu o zi inainte din cauza condiitiilor nefavorabile. Din motive de siguranta, doar o mica portiune a autostrazii a fost considerata ca fiind sigura.

Supercar-ul a fost condus de experimentatul pilot Rick Doria care a reusit sa tina sub control cei 1183 cai putere. In prima incercare Doria a reusit sa atinga 355 km/h iar in a adoua 370 km/h, pilotul declarand ca masina avea suficiente rezerve de putere pentru a sari pragul de 400 km/h.

Doria si Jerod Shelby, managerul echipei, sunt increzatori in sansele SSC de a depasi recordul lui Veyron daca vor avea la dispozitie o portiune mai mare de autostrada.

Se asteapta ca SSC sa mai faca o incercare de doborare a recordului in urmatoarele luni.

Comentarii (1)

  • bogdan
    s-ar putea sa intreaca veyron masina are cu 182cp decat el daca s-ar duce in germania pe pista vw eu zic ca ar avea o sansa.Ramane de vazut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru